Happy Friday 🙂

Bandung, Indonesia. Kota yang agak seronok di kunjungi sebab? Cuaca di sana agak sejuk nak dibandingkan dengan Jakarta or others. Tp kalau nak dikatakan tempat shopping, Jakarta lebih banyak kedai2, pasar2 untuk di kunjungi. Tp…. klau nak dibandingkan Jakarta mempunyai lebih ramai orang berbanding Bandung, klau you people nak tempat yang relax, suke berjalan2, tak suke ramai sangat orang. I’ll prefer Bandung, tp sebenarnya Jakarta dgn Bandung takde banyak beza sangat. But i’ll show you what I know about some place in Bandung that you can visit. To feel the real environment in Bandung, take the Pak Supir bas or van ke ape ntah. You can feel just like an Indonesian dai, the environment, the busking kid, the traffic jam and more.

1st. Dusun Bambu.

* Dikenali seperti Sarang burung, dimana kita boleh duduk dan melepak didalam sarang tersebut.

2nd. Gunung berapi Tangkuban Perahu

*Gunung ini agak besar tetapi ia juga kurang aktif.

3rd. Jalan Dago

*Mempunyai tempat shopping yang banyak ditepi2 jalan. Memang menyeronokkan. Rugi kalau tak pergi.

 

 

4th. The greatest Pasar Baru Bandung.

*Memang banyak bnde ade and fun. Murah ke mahal ke pandai nego 🙂

5th. Kampung Naga

*Nak melihat pemandangan kampung tradisi? Kampung Naga agak menarik untuk dikunjungi.

Tu  5 je, don’t worry, ada banyak lagi ke sana. Boleh tnye pak2 Supir. Have fun in Bandung 🙂

 

BOOKING HOTEL DI BANDUNG SEKARANG DENGAN HARGA BERPATUTAN. Klik banner dibawah ni untuk diskaun :

 

 

Owner inter4web.com. Online Businessman.

NO COMMENTS

Leave a Reply

CommentLuv badge