Tekanan darah berlaku pada pembuluh arteri darah semasa peredaran darah yang dipam dari jantung. Darah tinggi atau Hipertensi (Inggeris = Hypertension) merujuk kepada Tahap tekanan darah yang meningkat lebih tinggi dari tahap biasa secara kronik. Pesakit yang mempunyai sekurang-kurangnya tiga bacaan tekanan darah yang melebihi 140/90 mmHg semasa berehat dijangka mempunyai keadaan darah tinggi.

Kadar tekanan darah tidak sama sepanjang masa. Ia sering berubah-ubah mengikut keperluan badan anda. Jika tekanan darah anda tinggi, doktor anda akan memeriksa semula tekanan darah anda untuk beberapa kali bagi menentukan kadar tekanan darah anda yang sebenar.

Tekanan darah ada dua ukuran dan biasanya diukur seperti berikut – 120 /80 mmHg. Nombor atas (120) menunjukkan tekanan ke atas pembuluh arteri akibat denyutan jantung. Ia dipanggil tekanan sistolik. Nombor bawah (80) menunjukkan tekanan semasa jantung berehat di antara pengepaman. Ia dipanggil tekanan diastolik. Masa yang paling baik untuk mengukur tekanan darah adalah semasa anda rehat dan dalam keadaan duduk atau baring.

Omega 3 telah dibuktikan mampu menurunkan tekanan darah tinggi, menurunkan kolestrol dalam darah dan mengelakkan dari sakit jantung. Lihat video dibawah

Terdapat banyak produk omega 3 yang berada dipasaran sekarang. Beberapa perkara perlu dinilai sebelum membeli produk omega 3. Sesetengah brand Omega 3 telah ditambah dengan bahan lain untuk menjadikan kandungannya berganda dan merbahaya untuk kesihatan usus anda.

Cadangan Produk Omega 3

Nutrilite Salmon Omega Complex ialah suplemen semula jadi berkualiti tinggi kaya asid lemak omega-3 yang merangsang fungsi tubuh. Formula ini mengandungi omega-3 daripada salmon yang diternak di perairan Norway yang bersih lagi sejuk dan ikan-ikan lain (makarel, bilis dan sardin) dari Arus Humbolt Lautan Pasifik.

Hubungi Zarini 0192076428

 

Mengapa ianya terbaik ? lihat video dibawah

 

Hubungi Zarini 0182379358 untuk keterangan lanjut

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply

CommentLuv badge