Jadual English Premier League 2016

Peminat-peminat bola sepak liga perdana English tak sabar menunggu musim bermula, biasa la banyak permain baru masuk dan keluar, antaranya Peter Cech telah menyertai Arsenal, Falcao telah menyertai Chelsea dan Benteke di Liverpool.

Ini adalah jadual perlawanan minggu pertama hingga jadual perlawanan minggu kelima.

EPL-Minggu-Pertama-Siput-Hijau
Pada minggu pertama perlawanan tumpuan adalah Manutd bertemu Spurs, di kandang United. Perlawanan yang besar dan menarik pada minggu pertama. Kemungkinan Manutd akan memulakan Musim dengan langkah kiri.

SiputHijau-Epl-BPL-Minggu-Kedua
Minggu kedua pula, pelawanan tertumpu kepada dua kelab gergasi biru, Chelsea akan berhadapan ManCity di tempat lawan, adakah Chelsea akan berjaya menewaskan Mancity 2-1 di tempat lawan seperti musim lepas ?

SiputHijau-Epl-BPL-Minggu-Ketiga
Minggu ketiga Arsenal akan menentang Liverpool di kandang sendiri. Liverpool akan pulang dengan 3 mata penuh ataupun tunduk kepada the Gunners ?

SiputHijau-Epl-BPL-Minggu-Keempat
Minggu keempat. Tiada game tumpuan, tetapi adalah peluang untuk kelab kelab gergasi merapatkan kedudukan dan menjarakkan kedudukan antara satu sama lain.

SiputHijau-Epl-BPL-Minggu-Kelima
Minggu Kelima, Tempuan tertumpu kepada Liverpool berkadang di Old Trafford, kemungkinan ManUtd berkelebihan kerana beraksi di tempat sendiri.

English Premier League (Epl) ataupun Barclay Preier League (BPL) akan bermula tidak lama lagi, satu minggu dari sekarang. Mungkin sebelangan peminat EPL telah mandaftar ke Fantasy Premier League untuk memeriahkan lagi dan menambah kehangatan liga bola sepak England ini.

Kepada sesiapa yang belum dan tidak tahu apa itu Fantasy Premier Lague, boleh baca dengan check link ini FantasyPremierLeague16

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

CommentLuv badge