Baru-baru ini tercapai juga hajat Isteri saya untuk menukar tayar kereta Myvi nya yang baru. Dua tayar dibahagian depan sudah botak. Ditakuti perkara yang tidak dingini berlaku. Rumah kami berdekatan dengan pekan Tanjung Malim. Kami mencari kedai-kedai jual tayar di sekitar Tanjung Malim sahaja. Kalau hendak ke Kuala Lumpur agak malas dan jauh. Sebelum masuk bandar Tanjung Malim ada satu kedai jual tayar. Dari jauh nampak agak ramai pelanggan kedai tu. Kami terus singgah dan tanyakan harga tayar myvi.

 

Lepas kautim sama itu bos cina.. dia kasih harga menarik. Harga tayar kereta myvi lebih kurang RM130 sahaja..  Harga menarik untuk tayar yang biasanya jual mahal. Sebelum sampai ke kedai ini,  bajet kami sekitar RM180 sehingga RM250. Harga dah terbaik buat kami. 🙂

Harga paparan pada tayar Myvi tersebut. Tetapi, harga yang ditawarkan RM130 cukup menarik buat kami.

 

Bila dah setuju dengan harga tayar kereta myvi itu, bermulalah proses penukaran tayar kereta.  Disebabkan kedai ni terlalu ramai pelanggan pada hari itu, kereta kami hanya ditempat kan di lorong kecil belakang kedai tayar tersebut.

 

 

Tayar depan yang dah haus.. dah abis licin. dah tidak ada bunga tayar lagi. Bahaya untuk perjalanan jauh dan pemanduan ketika waktu hujan.

 

 

 

Kepada sesiapa yang berminat hendak tukar tayar di Tanjung Malim, boleh la datang kedai ini. Saya sertakan dengan peta skali dibawah.

 

SIMILAR ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com
    Ada 20 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.
    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.
    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.
    Terima kasih tuan tanah.

Leave a Reply

CommentLuv badge