Authors Posts by Ridzlan Rozaiman

Ridzlan Rozaiman

118 POSTS 4 COMMENTS

0 2072

5 Alat Komputer Yang Canggih Korang Patut Beli.

Admin akan list kan 5 alat Komputer yang canggih dan sudah pasti yang terbaik. Admin pun terkejut masa dapat tahu yang benda ni memang wujud untuk komputer. Woww.. Memang canggih gila. Pasal harga Admin tak tahu mahal ke murah, hehehee.. Tapi kalau korang tengok je mesti korang termimpi-mimpi, mengidam je. Huhuhuu

1. Slide And Joy


Slide And Joy adalah satu kemudahan kepada pengguna, Slide And Joy ini adalah screen mudah alih yang nipis dan ringan, boleh bawak ke mana mana. Terdapat 2 Screen jadi kalau cantumkan dengan Laptop korang dah jadi 3 screen, kira kanan dan tengah woww gempak kan. Faham tak ?

Admin bagi gambar penjelasan.. Haaa Camni la.



Tak menyusahkan korang hanya perlu cucuk USB dan terus connect, menggunakan USB 3.0 ataupun 2.0. Sesuai untuk Mac ataupun Laptop biasa, untuk memudahkan lagi ia boleh buat rotation 180 darjah. Nipis ringan dan kuat, Screen HD. Sesuai Untuk gamers jugak, boleh main dota puas-puas screen besar gila.

2. Zcanwireless


Mouse ataupun tetikus yang pertama di dunia yang boleh scan. Ni nak cerita sikit, angan-angan aku masa sekolah rendah dulu nak ada pencil yang boleh salin sendiri semua fact ataupun homework yang ada dalam buku teks ataupun buku member tanpa perlu tulis dan lukis. So kira nak copy paste jela. Tapi sekarang angan-angan dan impian itu menjadi kenyataan, tapi bukan berbentuk pencil tapi Mouse. Perpghtt makin malas la manusia nanti.


Memang terbaik la, korang scan je apa yang korang nak, tulisan graf-bar ataupun gambar semua dia dapat scan dan terus paste ke komputer, tab atau pun phone korang. Jadi tugas dan kerja korang akan lebih mudah kalau ada benda ni.

3. Keyboardio

Keyboard benda biasa, dan berkurun keyboard ni flat surface dan membosankan. Keyboardia ada kelainan dia, kelainan dari segi reka bentuk dan lebih terperinci. Walaupun rupanya agak pelik, Admin tak pasti Admin boleh tak guna Keyboardio ni ke tak, mesti awkward mula mula nak guna. Tapi semua orang yang guna Keyboardio ni berpendapat ini adalah cara yang betul menggunakan keyboard kerana jari korang akan lebih selesa dan tidak penat.

Boleh dilipat, tidak berat, boleh dibawa kemana-mana, berlampu dan yang paling penting sangat selesa. Apa pendapat korang dengan Keyboardio ni ?

4. Remix Mini


Dikeluarkan boleh Remix OS, Remix mini adalah sebuah alat yang cukup menarik dan simple tetapi banyak kegunaannya. Remix mini membolehkan anda bekerja dan berseronok menggunakan ekosistem aplikasi Android.

Remix mini mempunyai butang kuasa sentuh yang sungguh kapasitif tidak seperti mana-mana PC yang lain.


Ia boleh di connectkan dengan DC Adapter, USB 2.0, Internet, HDMI dan juga Headphone. Yang canggihnya ia mempunyai penguasaan internet yang laju, korang takperlu lagi risau tak dapat download movie atau pun apa apa kerana mempunyai prosessor yang tinggi dan laju selain itu ia mempunyai memory 16GB dan 2 GB ram.

5.SwiftPoint


Swiftpoint sama seperti Mouse ataupun tertikus, cuma zaman sekarang orang dah ramai selesa menggunakan tab ataupun apa apa yang bersentuh dan lebih lancar, kalau guna mouse susah sikit nak kena sroll atas bawah, dengan adanya SwiftPoint lebih mudah korang just slide kan je. Macam tak guna mouse.


Ia juga selesa untuk digunakan, sangat senang di pegang kerana reka bentuknya yang padat dengan jari anda. Swiftpoint juga ringin, dan tidak memerlukan touchpad seperti mouse. Jadi korang boleh menggunakan di dalam LRT, Kereta, Bas dan sebagainya dengan mudah.  Charge menggunakan  USB dan sudah semestinya Wireless.

Fuhhh tadaaa. Admin dah berjaya list kan 5 Alat Komputer Yang Canggih Korang Patut Beli. Jadi apa tunggu lagi beli laaa.. Mari berhuuhuu

0 3878

Gambar Sinopsis Dan Trailer Filem Aksi Terbaik 2015 Polis Evo, Admin rasa cerita ini akan meletop di panggung, tengok saja barisan pelakon dah tentunya hebat hebat. Admin rasa filem ini akan memberi impak yang besar kepada industri perfileman Malaysia. Trailer dia je dah menarik, meletop letop, warna dan angle camera yang hebat dan lawa ,  mungkin boleh kalahkan KL Gangster.

PELAKON

Shaheizy Sam, Zizan Razak, Nora Danish, Allahyarham Harun Salim Bachik, Mimi Ernida, Wan Hanafi Su, Ayie Hushairi, Pablo Amirul, Yuzz Murai, Amerul Affendi, Eyka Farhana dan ramai lagi.

SINOPSIS

Kisah Polis Evo bermula apabila seorang Inspektor narkotik terbaik di Kuala Lumpur iaitu Inspektor Khai (Shaheizy Sam) ditugaskan untuk menyiasat dan menyelesaikan kes Syabu Naga yang melibatkan operasi pengedaran dadah di Terengganu. Meskipun kes ini mempunyai kaitan dengan kes yang dikendalikan oleh Inspektor Khai sebelum ini, namun dia harus bekerjasama dengan Inspektor Sani (Zizan Razak) yang bertugas di Terengganu. Ini kerana Inspektor Sani lebih arif dengan selok-belok negeri kelahirannya itu.

Walau bagaimanapun, mereka berdua mempunyai personaliti berbeza. Inspektor Khai seorang yang tegas dan sering bertindak tangkas dan ini berbeza sekali dengan Inspektor Sani, yang lebih mengikut prosedur dan protokol. Ketidakserasian itu membuatkan misi mereka hampir gagal.

Segalanya berubah apabila ketua penjenayah, Izrail mula melibatkan keluarga Inspektor Sani dalam kes ini. Inspektor Khai dan Inspektor Sani kini sedar mereka perlu belajar bekerjasama bagi menyelesaikan misi mereka. Berjayakah mereka melumpuhkan operasi pengedaran dadah tersebut? Dan apakah pengorbanan Inspektor Sani untuk menyelamatkan keluarganya?

Trailer


GAMBAR

Jangan terlepas menyaksikan Polis Evo di pawagam pada 17 September 2015 di panggung berhampiran anda.  Fuhh macam retis dah kan..

0 2671

Jadual English Premier League 2016

Peminat-peminat bola sepak liga perdana English tak sabar menunggu musim bermula, biasa la banyak permain baru masuk dan keluar, antaranya Peter Cech telah menyertai Arsenal, Falcao telah menyertai Chelsea dan Benteke di Liverpool.

Ini adalah jadual perlawanan minggu pertama hingga jadual perlawanan minggu kelima.

EPL-Minggu-Pertama-Siput-Hijau
Pada minggu pertama perlawanan tumpuan adalah Manutd bertemu Spurs, di kandang United. Perlawanan yang besar dan menarik pada minggu pertama. Kemungkinan Manutd akan memulakan Musim dengan langkah kiri.

SiputHijau-Epl-BPL-Minggu-Kedua
Minggu kedua pula, pelawanan tertumpu kepada dua kelab gergasi biru, Chelsea akan berhadapan ManCity di tempat lawan, adakah Chelsea akan berjaya menewaskan Mancity 2-1 di tempat lawan seperti musim lepas ?

SiputHijau-Epl-BPL-Minggu-Ketiga
Minggu ketiga Arsenal akan menentang Liverpool di kandang sendiri. Liverpool akan pulang dengan 3 mata penuh ataupun tunduk kepada the Gunners ?

SiputHijau-Epl-BPL-Minggu-Keempat
Minggu keempat. Tiada game tumpuan, tetapi adalah peluang untuk kelab kelab gergasi merapatkan kedudukan dan menjarakkan kedudukan antara satu sama lain.

SiputHijau-Epl-BPL-Minggu-Kelima
Minggu Kelima, Tempuan tertumpu kepada Liverpool berkadang di Old Trafford, kemungkinan ManUtd berkelebihan kerana beraksi di tempat sendiri.

English Premier League (Epl) ataupun Barclay Preier League (BPL) akan bermula tidak lama lagi, satu minggu dari sekarang. Mungkin sebelangan peminat EPL telah mandaftar ke Fantasy Premier League untuk memeriahkan lagi dan menambah kehangatan liga bola sepak England ini.

Kepada sesiapa yang belum dan tidak tahu apa itu Fantasy Premier Lague, boleh baca dengan check link ini FantasyPremierLeague16

 

1 2729

Fantsasy Premier League 2016.

English Premier League atau BPL akan bermula pada hujung minggu depan pada 8/8/2015. Jadi kepada peminat-peminat bola sepak korang boleh mendaftar dan menyertai Fantasy Premier League untuk menambahkan lagi keseronokkan BPL tahun ni. Fuhh ayat class kau..

Untuk sesiapa yang ingin tahu korang sebenarnya adalah pengurus untuk pasukan korang, jadi korang diberikan duit untuk membeli player tapi korang tak boleh la pakat nak beli borong je, adalah jugak statergi yang korang kena buat untuk beli player tu, kalau nak semua hebat gempak je tak cukup.

Setiap player pulak mestilah ada harga, ada yang mahal ada yang murah so korang kena la ada serategi sikit, tak boleh pakat nak beli je. Player yang mahal adalah player yang perform musim lepas, player yang murah maybe player yang baru orang kurang terkenal. Krang pun kena la predict diorang akan perform tak untuk musim ni.



Jadi korang susun la permain-pemain korang contohnya dekat tepi ni haa..

Pasal point pulak, akan dikira mengikut mingguan. Kalau pemain dalam pasukan bermain, korang akan diberikan markah, okey contohnya “korang ada Hazard dan hazard berjaya menjaringkan 3 gol buat Chelsea korang pun dapat la markah, misalnya satu gol 4 markah korang dapat la 12 markah. Kalau pulak dia dapat  kad merah ataupun kuning markah dia akan ditolak” jadi diorang akan tambah semua markah pemain pemain untuk minggu tu.

Selain korang yang minat bola sepak tengok kosong je game tu, atleast lepas ni korang ada la jugak mata yang di direbutkan. Lepas tu mesti korang layan every game punya.

Dah habis cerita pasal point jadi kalau pembaca-pembaca nak join siput hijau league pun boleh, ni kod dia

Kepada yang belum mendaftar, Anda boleh sertai Fantasy Premier League di link ini FPL

Code to join this league: 903421-286900

0 1969

Baru Youtube 360 Video Woww

Sebut saja Youtube semua akan tahu dan kenal. Silap-silap budak lima enam tahun pun dah tahu pakai Youtube ni,Youtube adalah kemudahan yang sering sangat di pakai untuk menonton video dan sebagainya. Baru-baru ini Youtube telah meng-update sesuatu yang menarik dan sungguh menakjubkan.

Sungguh fresh baru dan unik bagi Admin, Youtube membawa sesuatu yang lebih seronok yang tak pernah terlintas di akal fikiran, tak terfikir pun boleh jadinya macam ni.

Youtube telah memperkenalkan Video 360, maksudnya korang yang tengok video ni boleh tengok sekeliling dalam video tu, korang boleh kawal video tu untuk melihat sekeliling video tu. Jap, sure otak korang tak boleh hadam kan.

Nak senang macam ni, ada contoh video di Youtube yang dikeluarkan oleh Nike untuk mempromosikan kasut keluaran baru mereka. Menggunakan kemudahan Video 360 ini korang dapat tengok macam mana Neymar penyerang sayap  Brazil ini membawa bola, dari pandangan mata neymar sendiri. Korang boleh tengok satu studium tu. Bunyi macam Woww kan. Hihihii

Korang tengok la sendiri macam mana video ni :-

Ni lagi satu video menunjukkan ke unikan video 360 ini.

Admin dah share 2 Video, lain lain tu pandai pandai la cukup la tu 2 video kan. Yang lebih menarik Video ini dapat ditonton menggunakan sesetengah phone. Nice kann..

0 2847

Assalamualaikum semua.

Ribuan terima kasih kepada pembaca-pembaca web SiputHijau ini, Admin nak mintak maaf kerana jarang-jarang update Artikal, mungkin ada dikalangan pembaca yang menunggu Artikal sampai muka pun tukar hijau. Maaf sangat sangat, Admin dekat Web ini memang semua busy busy belaka tapi kalau ada free time memang kami akan update dan share apa yang kita tahu.

Harap semua pembaca dah puas beraya dan kalau ada bajet sikit, ataupun duit raya yang lebih hulur-hulur la dekat Admin ni. Hihihihii

Okey Sesi BERMAAF-MAAFAN

Admin nak mintak maaf kalau ada tersilap kata (type) ataupun terkasar bahasa dan terguris hati pembaca Admin mintak maaf sangat-sangat. Tapi biasa la kita manusia tak terlepas dari buat kesilapan. Di kesempatan ini Admin mohon maaf kalau ada buat silap. Kepada siapa yang copy text dari Admin punya Web pun takpe Admin maafkan. Berkongsi Rezeki apa salahnya.

Admin mengucapkan Salam Aidilfitri Dan Selamat Hari Raya

0 4868

Azwan Ali Cerdik Maki Peminat

Seorang diva bernama Azwan Ali, yang sering rancak di twitter memaki manusia dengan CAPS LOCK dan Hashtagnya. Tapi dia Rancak membalas kutukan ataupun teguran dari Fans dia je. hihihi

Alaa.. Azwan Ali maki perminat maki orang benda biasa, sebenarnya tak ada siapa kesah pun sebab Si Diva kita ni memang dah banyak sangat dah Haterzzzz dia. Tak heran la kadang orang buat bergurau je dengan Diva AAA kita ni.

Tapi kali ni berbeza sikit, okey cerita dia macam ni.

Pada suatu hari Azwan tweet di laman twitternya “Slm nak steak la todayyyy. Cari café yang tidak sesak dgn Melayu, jebawook! Any ideas?

Gadis perempuan ni pun sure sure la follow si Azwan Ali ni, jadi dia pun membalas tweet Azwan dan mencadangkan kedai makan western yang begitu gah di KL ni dengan menjawab ringkas “Menate.

Dah Menate, Pantang Diva di keji dan di caci, dia pun pi tabohh la si Azira ni “Sundal , bertudung, paling binatang, menyalak real anjing, puiii puas hati tak neraka?” Haa jangan main main dengan Diva kita, nasib baik puii tak dapat kahak hijau.

Untitled
Yang Interstingnya cerita ni adalah. Nur Azira dapat jemputan makan SiputHijau-Azwan_Ali-Menatebersama keluarga di kedai Me Nate tu, memang terbaik la kedai tu. Memang sempoi gila, beruntung Nur Azira ni. Owner kedai ni membelanja Nur Azira kerana mencadangkan kedai makannya kepada Azwan Ali yang cerdik pandai tu. Tetapi dengan kecerdikan dia juga la, Nur Azira ni dapat makan Free

Kalau tengok Bill nya sampai 4 ribu lebih memang tak mampu Admin nak pergi, sungguh menabjubkan dan memeranjatkan. WOWWW

SiputHijau-Azwan_Ali-Menate

1 2232

Wajah Messi Kecewa Argentina Tewas Copa America 2015

Bintang bola sepak terbaik dunia siapa tidak kenal Lionel Messi penyerang yang cukup berbisa, mempunyai gaya dribble yang menarik dan laju. Anak kelahiran Argentina ini gagal memberi tuah untuk pasukan nya meraih kejuaraan menentang Chile di Copa America 2015.

Argentina tewas 2 tahun berturut-turut di final. Tahun lepas menentang Germany di world cup tahun ini tewas menentang Chile di Copa America, kekalahan ini memberikan kekecewan kepada pasukan dan juga penyerang utamanya Lionel Messi.

Argentina menjadi sebuah pasukan tumpuan dan kebanyakkan beranggapan bahawa Argentina akan memenangi Copa America ini. Mungkin bukan rezeki buat mereka, kerana sebelum ke Final pemain Argentina juga banyak menghadapi kecederaan, malang buat pasukan.

Wajah Lional Messi yang kelihatan kecewa ketika dalam permainan.

0 1962

Ini pula adalah Sinopsis untuk the last Episode Bright Of The Sun la, Drama episode ini pun telah tamat ditayangkan, tetapi siapa yang rindu ataupun terlepas boleh la baca semula. Episode terakhir Hope korang rindu hihihihh.


Sinopsis Drama Akhir Bright Of The Sun

Tuan Choi tersenyum melihat ketakutan di wajah istrinya. Ia pun memberanikan dirinya mendekati istrinya, Sun Bok (nenek Doo Rim). Perlahan-lahan ia membuka baju Sun Bok namun ia merasakan pusing dan akhirnya ia pingsan tak sadarkan diri. Sun Bok merasa takut, ia pun cepat-cepat kabur. Namun Tuan Choi membuka matanya dan samar-samar ia melihat istrinya pergi meninggalkannya. Ia kembali tak sadarkan diri.

Ternyata Sun Bok melarikan diri bersama seorang pria menyusuri hutan. Sesampainya di tebing, Sun Bok membuka sepatu merahnya dan membuangnya di antara rerumputan meninggalkan jejak untuk mengelabuhi Tuan Choi (seakan-akan ia meninggal). Pria itu pun membopong Sun Bok dan pergi meninggalkan desa itu.

Tuan Choi menyuruh salah satu pelayannya mencari Sun Bok. Ia bertanya apakah mayat Sun Bok berhasil di temukan? Namun pelayan itu mengatakan tidak berhasil menemukannya. Ternyata Tuan Choi selain meminta mencari Sun Bok, ia juga meminta menyelidiki sesuatu hal yang bersangkutan dengan hilangnya Sun Bok.

Pelayannya mengatakan kabarnya tadi malam, seorang pemuda bernama Dong Jae yang tinggal satu kampung dengannya, menghilang. Ditambah… Pelayan itu tidak jadi meneruskan kata-katanya, Tuan Choi penasaran dan berteriak meminta pelayan itu cepat mengatakannya.

“Sebelum Sun Bok Agassi menikah dengan Anda, dengan orang itu dia… Sudah jatuh hati.”

Tuan Choi terpukul mendengar laporan dari pelayannya, ia merasa di khianati. Ia tak percaya Sun Bok melakukan semua ini padanya. Padahal cintanya tulus sama Sun Bok. Poor Tuan Choi O_o

Tuan Choi mendatangi tempat di mana Sun Bok membuang sepatunya. Ia memegang sepatu itu dan memandang lautan luas di depannya. Tuan Choi merasakan kesedihan yang mendalam setelah kepergian Sun Bok. Lebih parahnya Sun Bok mengkhianatinya dengan laki-laki lain.

“Kau menolak cintaku, dan melarikan diri sambil menggandeng tangan pria lain. Aku benci sekali padamu… benci sekali. Karena kau terlalu mencintai pria lain, kau meninggalkanku. Tapi aku begitu mencintaimu… begitu mencintaimu.”

Saking cintanya sama Sun Bok, Tuan Choi tidak membuang sepatu itu begitu saja. Ia bahkan meletakan sepatu itu di meja kamarnya. Sepatu yang mana Ny. Myung Hee menyimpannya karena wasiat dari ibu mertua alias istri ke dua Tuan Choi.

-Flashback End- Sinopsis Bride Of The Sun Episode Terakhir 16

Kembali lagi ke masa kini, di hadapan keluarga Choi. Sun Bok (Nenek Doo Rim) meminta maaf atas perbuatannya 50 tahun yang lalu.

“Terhadap semua perbuatan yang kulakukan, yang telah mempermalukan keluarga ini… Aku memohon supaya kalian sudi memaafkanku.”

Tuan Choi menanggapi itu dengan bijak dan tersenyum. Ia mengatakan dapat bertemu dengan sebuah jodoh yang baik, bagaikan seekor ayam buta yang menemukan beras. Sungguh langka. Walaupun Anda dan kakek Kang Ju belum berjodoh, tapi setelah melewati waktu yang begitu panjang, Kang Ju kami dan cucu Anda, telah mengikat sebuah tali perjodohan yang kuat.

Kang Joo dan Doo Rim saling pandang dan melempar senyuman kebahagiaan. Tuan Choi kembali mengatakan menurutnya adalah sesuatu yang tidak bisa dihindari. Mari kita lihat ini sebagai sebuah takdir berharga yang merupakan karunia Tuhan. Nenek terharu mendengarnya, ia menundukkan kepalanya tanda menghormati keputusan Tuan Choi yang bijaksana.
Semuanya tersenyum bahagia. ^^

Kang Joo dan Doo Rim membakar dupa di ruang yang biasanya di gunakan Kang Joo untuk sembayang (ruangan Byul). Sepasang sepatu merah milik Sun Bok (nenek Doo Rim) tertata rapi di atas meja di samping mereka.

“Dia adalah sosok yang telah Anda nantikan 100 tahun lamanya. Orang yang akan meneruskan garis keturunan di keluarga ini… Istriku.” Ujar Kang Joo menatap dupa di depannya. Setelah mengatakan itu Kang Joo berbalik menatap Doo Rim dan memegang tangan Doo Rim. Doo Rim membalas memegang tangan Kang Joo yang satunya. Mereka tersenyum bahagia, Kang Joo lalu memeluk istrinya.

Di tempat lain, pagi-pagi sekali Yi Kyung terlihat sedang berlari pagi sambil mendengar musik. Ia berlari menuju tampat di mana ibunya di rawat karena gangguan jiwa. Hmmm jadi selama ini, Ny. Jang belum pulih dari sakitnya. Kasihan juga. Sesampainya di depan RS, Ia tersenyum memandang orang yang di depannya. Ternyata Doo Rim datang ke sini menjenguk ibunya.

“Ibu, tamu yang kita nanti-nantikan telah datang.” Ujar Yi Kyung namun ibunya tidak merespon.

Melihat ibunya terdiam saja, Yi Kyung menatap Doo Rim dan bangkit berdiri. Ia menjauh dari ibunya, memberi waktu kepada ibunya dan Doo Rim berinteraksi. Doo Rim mendekat dan tampak sedih melihat kondisi Ny. Jang yang semakin buruk. Doo Rim pelan-pelan menyentuh tangan Ny. Jang.

“Ini saya, Doo RIm.”

Ny. Jang menoleh menatap Doo Rim, matanya berkaca-kaca. Melihat reaksi Ny. Jang, Doo Rim jadi semangat. Ia kembali mengulangi perkataannya tadi. Mengingatkan Ny. Jang kalau dirinya Na Doo Rim. apakah Ny. Jang masih bisa mengenalinya?

“Doo Rim-ah…” ujar Ny. Jang lirih

Yi Kyung terkejut mendengar suara ibunya. Selama ini Ny. Jang tidak mengeluarkan satu kata pun namun saat bersama Doo Rim. Mulutnya yang selama ini tertutup rapat bagaikan orang bisu pun terbuka. Doo Rim meyakinkan Ny. Jang kalau benar dirinya adalah Doo Rim. Air mata Ny. Jang mengalir keluar, ia bertanya kenapa Doo Rim baru datang sekarang? Sudah lama ia menantikan Doo Rim.

“Maafkan aku. Benar-benar maafkan aku. Bisakah kau memaafkanku?” ujar Ny. Jang

Doo Rim mengangguk pelan, air matanya mengalir deras. Yi Kyung tersentuh melihat itu, Ny. Jang lalu memeluk Doo Rim. Mereka saling berpelukan. ^^
Melihat adegan ini, aNNa jadi brpikir bahwa “Kasih yang tulus melumpuhkan segala kebencian dan menyembuhkan jiwa yang hilang.” Tetaplah mengasihi dan melepaskan pengampunan. Forget dan forgive. ^^

Pagi yang indah di kediaman Choi, Doo Rim memakaikan dasi buat mertuanya, Tuan Choi.
“Karena kami merasa dasi ini cocok dengan Aboenim, jadi saya dan Kang Ju memilih satu buat Anda. Sudah selesai, Aboenim.”

Tuan Choi sudah kelihatan rapi, ia lalu bergaya dan bertanya bagaimana menurut Doo Rim. Doo Rim tertawa melihat kekonyolan ayah mertuanya. Ia mengatakan keren sekali sambil mengacungkan ke dua jempolnya. Ayah mertuanya bak bangsawan Inggris yang tampan. Tuan Choi pun berterima kasih.

Ny. Choi keluar dari dalam kamar dengan setelan yang cantik pula. Ia kelihatan cantik di umurnya yang sudah tua. Sepertinya Tuan Choi dan Ny. Choi mau pergi kencan. Doo Rim melaporkan kalau ayah mertuanya sudah siapa. Dan memuji keduanya benar-benar serasi. Pasangan terbaik pada acara makan malam hari ini, sudah pasti Anda berdua.
Ny Choi mengatakan setelah makan malam, mereka akan menginap semalam di vila baru pulang. Doo Rim mengiyakan dan meminta mereka hati-hati di jalan. Tuan Choi mengajak Ny Choi pergi dan menggandeng Ny Choi. Mereka berdua udah kayak couple yang baru menikah aja. ^^
Ahhhh lucu sekali liat aksi cute Tuan Choi, tua-tua tapi senyumnya itu loh menawan sekali. LOL #Plak ingat urri Kang Joo ahjussi aNNa HiHiHi

Doo Rim di temani Yi Hyun pergi memanjakan diri ke tempat perawatan wajah dan kulit. Dokter ahli kecantikan itu pun menjelaskan dari semua cara perawatan terbaru tersebut… Dengan cara mengekstraksi sel induk. Tapi jenis itu…
Doo Rim pun menjalani perawatan itu. Wajahnya di laser dan di tempel masker wajah yang bening menyerupai plastik kresek. LOL

Habis perawatan, Doo Rim nampak bahagia melakukan perawatan itu. Ia berdecak kagum dan meminta Yi Hyun melihat tangannya yang berubah menjadi selembut sutra.
“Ngomong-ngomong, Oppa kau menghamburkan uang seperti ini sepertinya sedikit ganas?”
“Perusahaanku yang mendatangkan keuntungan besar buatku berputar dengan lancar.”
Doo Rim berterima kasih kepada Yi Hyun, Yi Hyun mengatakan terima kasih apanya. Aku yang harusnya berterima kasih kau telah kembali. Dan mengajak Doo Rim pergi.

Di restoran, Jin Joo dan nenek beres-beres. Jin Joo meminta nenek beristirahatlah duluan biar ia yang membereskan sisanya. Jin Joo hendak menarik kaca jendela namun melihat Sek. kim yang lewat.
“Oh Se Joon-ssi.”
“Jin Joo, ayo kita ngobrol-ngobrol sebentar!” ujar Sek. Kim terbata-bata.

Ia langsung mendekat ke arah Jin Joo. Jin Joo bertanya Sek Kim mau ngobrol apa? Ada yang terjadi di rumah? Sek Kim bilang bukan seperti itu. Anu… Sek Kim tak dapat berkata lagi, ia menghembuskan nafasnya.
Jin Joo yang melihat itu berkata memangnya kau sedang berada di peternakan lebah? Kenapa menggigil? Melihat Sek Kim hanya diam saja, Jin Joo pun menatapnya dan melihat tangan Sek Kim memegang kantung jasnya. Jin Joo bertanya ada sesuatu di situ, kan?
Sek Kim mengelak namun Jin Joo penasaran dan berusaha mengambil barang itu. Sek Kim manahannya namun tangan Jin Joo lebih cekatan sehingga ia berhasil mengeluarkan barang yang ada dalam kantung jas Sek Kim.
Dan barang itu adalah sekotak cincin berlian. Sek Kim mati gaya, ia tidak bisa menghindarinya lagi. Ia sudah ketahuan oleh Jin Joo, Jin Joo malah terpanah dengan cicncinnya. Sek Kim malu-malu mengatakannya, sebenarnya barang ini, sudah lebih dari sebulan ia bawa-bawa dalam sakunya.

Jin Joo langsung bertanya mau kau berikan untukku? Sek Kim mengangguk mengiyakan. Dan inilah reaksi Jin Joo, ia langsung meminta Sek Kim cepat bantu memasangkannya. Jin Joo mengacungkan jarinya, Sek Kim pun menurut memasangkannya.
Jin Joo memperhatikan jemarinya yang terpasang cincin, ia berteriak histerissssss.. Sek Kim menyuruhnya diam, Jin Joo mengatakan cincinnya indah sekali. Dalam hidup Oh Jin Joo, ternyata ada juga hari seperti ini. Dia kembali berteriak dan mengecup bibir Sek Kim. dan kembali menatap cincinnya.

“Semalaman aku mempersiapkan berbagai macam cara yang keren. Akhirnya satupun tidak terpakai.”
“Sekalipun tidak kau pakai, sudah cukup keren juga. Sejak keluar dari rahim ibuku, hari ini adalah hari paling bahagia dalam hidupku.” Jin Joo langsung memeluk Sek Kim.

Doo Rim membantu bibi Ahn dan para pelayan memasak di dapur. Bibi Ahn meminta Doo Rim sebaiknya masuk dan istirahat. Pagi-pagi buta sudah bangun, sejenakpun kau tidak istirahat. Kalau begitu terus kau bisa sakit. Doo Rim tersenyum dan mengatakan hari ini adalah hari istimewa. Ia ingin menghidangkan masakan yang ia masak sendiri ke atas altar sembahyang. Bibi Ahn senang karena kebetulan ia harus cepat-cepat.

Kang Joo menggendong Kang Rim melihat ibunya memasak di dapur. Doo Rim tidak menyadari kehadiran Kang Joo dan putranya. Kang In dan memuji Kang Joo hebat. Doo Rim baru menyadari kehadiran suami dan putra. Ia bangun dan menyapa Kang In, Doryeonnim (adik ipar) kau sudah pulang? Kang In mengiyakan.

“Wah, seorang Choi Kang Ju ternyata bisa gendong anak juga sekarang.” Ejek Kang In.
“Akhir-akhir ini aku diperintah ke sana ke sini oleh Na Doo Rim.”
*Radar lucu lihat kang In yang mengejek KJ, seperti adegan sungguhan aja*

Kang In memandang gemas keponakannya, ia mengatakan pada Doo Rim kalau nanti setelah Kang Im dewasa, pasti akan banyak sekali gadis-gadis yang menangis dibuatnya.
“Jangan khawatir! Anak ini nanti pasti akan benar-benar setia pada seorang wanita. karena dia mirip aku.” Ujar Kang Joo

Doo Rim tersenyum mendengarnya, Kang In lalu bertanya ngomong-ngomong, hari ini mau sembahyang siapa? Kang Joo memarahi Kang In, itu saja kau tidak tahu? Hari ini adalah hari peringatan kakek buyut.
“Kakek buyut?”
“Selain itu, masih ada satu orang lain. Demi melindungi garis keturunan keluarga ini… Hari ini adalah hari pertama sembahyangi dia.”

Malam peringatan kematian kakek buyut dan Byul di mulai, seorang tetua membaca doa dan di sampingnya ada Tuan Choi yang berlutut selama prosesi itu. Seluruh keluarga, kerabat dan kenalan hadir di sana (minus Roo Mi). Tampak Doo Rim menggendong Kang Rim di bagian belakang.

Kita melihat arwah Byul dan Tuan Choi bersatu kembali di ruang itu. Tuan Choi memegang kedua tangan Byul, perlahan ia menyentuh wajah wanita yang di cintainya. Mata Byul berkaca-kaca menatap rindu Tuan Choi, Tuan Choi kemudian memeluknya. Akhirnya Byul hidup bahagia bersama Tuan Choi di alam sana.

Kang Joo dan Doo Rim duduk menikmati indahnya malam di balkon. Setelah seharian bekerja keras.

“Akhirnya aku berhasil menyelesaikan sebuah tugas besar. Akhirnya hatiku merasa sedikit lega. Jika bukan karena dia, bisa jadi Kang Ju, kau tidak akan ada di dunia ini. Dengan begitu, kita juga tidak akan bertemu. Orang yang membuatmu ada di dunia ini itu… Aku berharap dia bisa memperoleh kedamaian.”
Kang Joo tersenyum mendengar kata-kata istrinya, Doo Rim lalu berkata ada satu hal yang membuatnya penasaran. Kang Joo bertanya apa itu?

“Dulu waktu berada di vila, aku pernah bertanya padamu. Setelah kenal padaku, saat apa yang membuat jantungmu berdebar? Pada saat apa?”
“Kau benar-benar begitu penasaran tentang itu?”
“Iya, aku penasaran sekali. Cepat beritahu aku!”

Kang Joo sengaja lupa dan berpikir kapan itu ya. Ia menatap Doo Rim dan tersenyum lucu. Kang Joo mengatakan pada hari pertemuan keluarga itu. Kang Joo mengingat saat Doo Rim duduk di sofa berpura-pura kaget dengan kehadirannya. Doo Rim lalu tersenyum manis, dan saat Doo Rim terjatuh di depan pintu restoran dan menarik dasi KJ sehingga mereka berciuman. Kang Joo melanjutkan kalau saat di depan pintu restoran, saat kau terjatuh, menarik dasiku dan kita ciuman.

“Serius? Bagaimana dengan ciuman kita di showcase Kang In itu?”
“Itu bukan akting. Hanya kelihatan seperti akting saja.”

Doo Rim tersentuh dan menatap Kang Joo lama. Kang Joo heran Doo Rim menatapnya seperti itu, ia bertanya kenapa menatapnya seperti ini? Doo Rim jadi kikuk dan mengatakan melihat Kang Joo sekarang ini, sepertinya membuat jantungku berdebar.

“Itu sih sudah pasti. Begitu terjerat oleh pesonaku, kau tidak akan bisa melepaskan diri lagi. Siapa dulu dong aku!” Kang Joo narsisnya keluar lagi. ckckckkck
“Iya, Tuan Choi Kang Ju.” Canda Doo Rim
“Saat menatapmu, jantungku juga berdebar-debar.” Ujar KJ serius
Doo Rim tersenyum senang, dan menyandarkan kepalanya di bahu Kang Joo.
*Ahhh Hongki-ya cepat-cepat merried atuh.. hihihi

Si cenayang lagi serius belajar, di kepalanya terikat kain yang bertuliskan sesuatu. Udah kayak anak sekolah aja nih,, jangan-jangan cenayang itu mau ikutan UN di Indo lagi.. HiHiHi
Cenayang itu mengeluh kenapa begitu susah? Mau mati rasanya. Aigoo, pinggangku. Ia pun merasa nyaman saat berbaring, tiba-tiba ada sinar yang menyinarinya. Tubuhnya bergetar, ia menyadari sesuatu. Saat bangun sudah ada arwah Byul yang kini tidak menghampirinya dengan aura hitam yang menyeramkan tapi sekarang ia bercahaya bagaikan perih (Secara rohnya sudah bebas, tidak berkeliaran lagi).

“Aigoo, selamat datang. Sudah lama sekali tidak bertemu. Air mata hamba rasanya mau tumpah.”
Byul tersenyum, cenayang itu berkata ini pertama kalinya ia melihat Byul tersenyum. Emang hal baik apa yang terjadi pada Byul?
“Akhirnya aku berhasil makan makanan sesajen. Dilakukan dengan baik dan penuh ketulusan.”

Cenayang itu memberi selamat kepada Byul. Namun ia penasaran terhadap satu hal. Kedua gadis itu… Jelas-jelas tidak ada hubungan darah, tapi kenapa wajahnya bisa persis sama? Tidak peduli bagaimana saya berusaha mengkaji hal ini, hal ini tetap sebuah misteri bagiku. Jangan-jangan… Byul tersenyum mendengar dugaan cenayang itu.

-Flashback-

Ibu Doo Rim menggendongnya saat bayi. Ibunya memuji bayinya, Doo Rim benar-benar menggemaskan. Di tempat yang berbeda, Ny Jang berbaring menemani bayinya di atas tempat tidur.
“Kesayanganku, menggemaskan sekali. Yi Kyung, ini Ibu. Lihatlah ibu. Aigoo, menggemaskan sekali.”
Tiba-tiba ruangan berubah menjadi gelap dan Ny Jang terlelap. Arwah Byul muncul dan menerangi ruangan itu. Byul tersenyum memadang baby Yi Kyung. Kemudian tangan Byul di letakkan di atas baby Yi Kyung, gerakannya seperti gerakan penyulap. Sepertinya Byul memang sengaja mengubah wajah baby Yi Kyung menyerupai wajah baby Doo Rim. ia pun kembali tersenyum.

-Flashback End- Sinopsis Bride Of The Sun Episode Terakhir 16

“Sekarang ini, kedua anak itu, bukanlah matahari dengan bayangannya lagi. Tapi telah menjadi dua matahari yang bersinar terang. Keduanya telah menempuh jalan hidup masing-masing.”
“Kalau begitu… Berhubung Anda sudah memecahkan semua rasa benci dan sesal… Anda akan meninggalkan tempat ini selamanya?”
“Kau berharap aku akan pergi?”
“Mana mungkin? Sudah pasti tidak.”
“Kau kira aku tidak tahu apa yang kau pikirkan? Karena bisnismu gagal, kau ingin aku berdiam di sini.”
“Walaupun saya benar-benar tidak ingin Anda pergi… Anda benar-benar harus pergi?”
“Setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Setelah berpisah mungkin akan bertemu kembali. Inilah yang dinamakan prinsip dunia ini.” ujar Byul tersenyum dan menghilang bagaikan asap

Cenayang itu merasa sedih. Ia pun melanjutkan belajarnya. Ny Choi mencari Doo Rim di dapur namun Doo Rim tidak ada. Bibi Ahn merasa heran, barusan ada di sini. Ke mana perginya? Bibi Ahn bilang katanya Doo Rim ingin belajar upacara teh dari Anda, Nyonya. Sampai perlengkapan upacara teh saja sudah dipersiapkan.

Ny Choi pun berbalik dan menatap ruangan di depannya. Dan benar saja, Doo Rim berada di dalam ruangan itu. Tangannya memegang kartu, Ia serius mengatur strategi. Ia membuang satu persatu kartunya dan berseru senang ia mendapat Godori. Kang Joo tampak tak suka di kalahkan sang istri. Tuan Choi protes kenapa Kang Joo tidak memberinya kartu ‘Pi’ itu?

“Mana boleh Anda kasih dia kartu godori (5 burung)?”
“Kan kusuruh kau kasih aku kartu ‘Pi’ nya?”
“Aboeji, Anda kena Pi.”

Mereka asyik bermain sehingga tidak menyadari Ny Choi yang sudah masuk ke dalam. Ny Choi bertanya sedang apa kalian di sini? Bukankah kau bilang mau belajar membuat teh? Doo Rim langsung bangun dan meminta maaf. Ny Choi tidak percaya, karena sudah kethuan bohongnya. Doo Rim pun berdalih kalau Kang Ju yang duluan suruh ia main. Kang Joo otomatis kaget di pakai istrinya sebagai alasan. Ny Choi hendak protes namun Kang Joo langsung protes kepada istrinya.

“Kapan aku? Jelas-jelas kau yang sedang mengajari ayah main Go Stop.” Kang Joo menjerit di cubit Doo Rim.
Ny Choi memarahi Doo Rim, pertama alkkagi, sekarang go-stop? Tuan Choi malah menawarkan istrinya bagaimana jika ikut main. Benar-benar seru. Ny Choi melihat kalau suaminya kalah lagi, Tuan Choi bilang dalam hal ini ia tidak begitu pintar. Maka Ny choi menarik lengan bajunya dan menyuruh Doo Rim membagi kartunya. Tuan Choi otomatis kaget.

“Eomonim, Anda bisa main Go-stop?”
“Kau pikir aku tidak bisa? Kecuali mencuri, aku apa saja bisa. Tunggu apa lagi? Cepat bagi kartunya! Kalau uangmu kalah semua, kau jangan nangis ya! Kang Ju, berikan kartunya pada Ibu. Biar Ibu yang bagi. Ayo, mari kita bertanding.” Tuan Choi, Kang Joo dan Doo Rim melongo tak percaya.
“Lihat baik-baik bagaimana caranya aku bermain. Dasar, uangmu hampir ludes? Di depan anak-anak kalah malu. Lihat baik-baik bagaimana Ibu main.”

Sekarang giliran Doo Rim belajar cara meracik teh dan menghidangkannya. Ny Choi mencoba teh yang di seduh Doo Rim dan memujinya bagus. Doo Rim tersenyum dan mengatakan untuk bisa mendapatkan aroma dan rasa teh yang wangi seperti bikinan Eomonim, saya masih butuh banyak belajar. Ny Choi tersenyum mendengar pujian menantunya.

“Eomonim, ada yang ingin saya tanyakan pada Anda. Bagaimana jika kita memberikan cuti pada Pengawas Jang dan Ajumeoni? Ajumeoni kangen sekali pada putrinya yang telah menikah itu.”
“Begitu ya? Sama sekali tidak terlintas di pikiranku. Kita lakukan seperti itu saja.”
“Terima kasih, Eomonim.”

Ny Choi lalu memberikan Doo Rim sesuatu. “Ini adalah kunci ke vila belakang rumah. Mulai sekarang, tempat itu menjadi tanggung-jawabmu. Yang artinya juga, kau telah menjadi Nyonya baru keluarga ini.”

“Jangan, Eomonim. Saya masih butuh banyak belajar.”
“Melihat caramu menjaga para staf di rumah satu persatu, aku sudah bisa tenang. Karaktermu berbeda dengan orang banyakan. Aku percaya dengan caramu yang berbeda denganku itu, kau akan bisa menjaga keluarga ini dengan baik.”
“Baik. Saya akan menerima semua ajaran Anda dengan baik, berusaha tidak mengecewakan Anda.”

Perbincangan mereka terganggu dengan kehadiran bibi Ahn yang datang mencari Kang Rim. bibi mengatakan barusan dia masih main-main di kamar. Dia tidak ke sini?
“Anak itu kabur ke mana lagi ya?” ujar Doo Rim, sepertinya bukan hanya sekali Kang Rim menghilang seperti itu. Dari kata-katanya saja, pasti Doo Rim tahu anaknya ke mana.
“Vila belakang? Gerak-geriknya kenapa bisa begitu mirip dengan Tuan Muda Kang Ju?” ujar bibi Ahn tertawa. Ia pun bergegas mencari Kang Rim. Ny Choi dan Doo Rim saling tersenyum.

Dan memang benar, Kang Rim berada di vila belakang rumah tempat Byul. Byul mengangkat-angkat Kang Rim ke udara dan menimangnya. Ia mengangkatnya lagi dan menciumnya. Ternyata Byul memang sebenarnya baik, apa lagi sama anak kecil. Pastinya ia merindukan momen saat bersama anaknya. Sekarang ia bahagia karena bersama anak cucunya. Kang Joo dan Doo Rim berjalan di halaman rumah. Doo Rim mengatakan sepertinya musim semi telah tiba. Kang Joo mengiyakan, lalu mengajak Doo Rim menanam beberapa batang pohon.

“Aku ingin menanam beberapa batang pohon atas nama Kang Im. Supaya dia bisa bertumbuh dengan besar dan kuat bagaikan batang pohon.”

Kang Joo heran dengan tatapan Doo Rim, Doo Rim berjalan duluan dan mengatakan bukankah kau tidak tahu cara pegang sekop. Kang Joo bilang belajar saja kan sudah bisa. Cuma pakai sekop ini. Doo Rim mengecek ini bukan menggali kuburan buat kucing, tapi nanam pohon lho!Lebih baik Kang Joo meminta bantuan orang saja.

“Tidak boleh! Itu kan pohon Kang Rim! Tentu saja harus aku yang kerjakan. Sama sekali tidak boleh! Tidak boleh!” Kang Joo ngotot tidak terima
“Baiklah, aku pasti akan menceritakannya pada Kang Im. Aku akan bilang jika pohon itu ditanam sendiri oleh ayahnya.” Ujar Doo Rim tersenyum

Mereka pun mencari tempat yang cocok buat di tanam pohon. Kang Joo mengatakan sepertinya di sebelah sini boleh tuh! Doo rim merangkul lengan Kang Joo dan mengatakan coba lihat sebelah sana bunga-bunga telah mekar. Mereka pun menikmati keindahan bunga-bunga dan berjalan mencari tempat yang akan di tanam pohon untuk putra mereka.

1 1919

Ada yang menanyakan kepada Admin tentang Sinopsis Drama Bright Of the Sun ni, Cerita ini di buat kali pertama di tayangkan di Indonesia dan mendapat sambutan yang begitu menggalakan. Admin akan menceritakan sinopsis tentang cerita ini.

Sinopsis Drama Bright Of The Sun

Kim Hyo Won adalah seorang wanita muda yang harus bekerja keras agar dapat mengubah nasib keluarganya yang dalam kemiskinan. Karana kesulitan ekonomi yang dialami oleh keluarganya, Kim Hyo won (Jang Shin-young) terpaksa meninggalkan kekasihnya yang bernama Choi Jin hyuk (Jung Eun-woo), dan memutuskan untuk menikah dengan Lee Kang ro (Han Jin-hee).

Lee Kang-ro adalah orang yang sangat kaya akan tetapi ia sudah sangat tua, hal ini membuat Lee kang-ro lebih pantas menjadi kakaknya dibandingkan menjadi isteri dari Lee. Kim Hyo won bekerja di sebuah penginapan yang dimiliki oleh suaminya dan dia pun mudah bergaul dengan semua orang yang ada disana.

Daftar Nama Pemain Drama Korea Bride of The sun :

Jang Shin-young sebagai Kim Hyo-won

Jung Eun-woo sebagai Choi Jin-hyuk

Han Jin-hee sebagai Lee Kang-ro

Maeng Sang-hoon sebagai Kim Hak-gu

Moon Hee-kyung sebagai Gong Kyung-sook

Yeon Mi-joo sebagai Lee Ye-ryun

Kim Chung sebagai Jung In-sook

Bang Eun-hee sebagai Im Mi-sun

Song Yoo-ha sebagai Baek Kyung-woo

Son Byung-ho sebagai Park Tae-ho

Park Seul-ki sebagai Eun-jin

Yeom Ji-yoon sebagai office head Hwang

Kang Han-byeol sebagai Kim Yoo-min

Kena Scam Di Mudah.My Scam Internet

Admin tahu cerita ni baru-baru ni ramai dah yang selalu mengadu kena scam, dan sekarang semua dah pakat tak ambik kesah sebab itu dah jadi kebiasaan kepada orang yang jual barang dekat mudah.my. Jadi kalau korang dapat whatapp daripada sesiapa yang berada di luar negara jangan percaya la, dan kebanyakan nya diorang bagitahu dari pada UK, France, Amerika.

Admin tahu ramai yang pernah kena, mereka akan whatapp dan tanya pasal harga, mintak no acc dan alamat sebagainya. Yang peliknya mereka tidak pun tanya mengenai kondisi barang dan semua pasal barang.

Taktik yang digunakan untuk menipu penjual-penjual di Mudah.my adalah sama. Mereka akan menghantar email melalui portal mudah. Kemudian akan menawarkan harga dalam USD. Bila kita dah lihat kepada USD, pastilah kita teruja sebab diorang akan tawar harga tinggi, lepas tu bila di convert kepada duit Malaysia jadi 3 kali ganda lagi mahal. Lepas tu, mereka akan keluarkan satu bank statement. Bank statement daripada bank antarabangsa. Dalam statement bank tu, mereka dah buat pembayaran dan suruh kita postkan barang ke alamat yang mereka bagi. Kepada mereka yang tak ada online banking ni mungkin susah mereka nak perasan. Sebab kita tak boleh nak tengok transaction history. Sebab sebelum korang post barang tu, korang kena makesure duit dah ada dalam account.

Satu lagi taknik adalah, mereka akan contact korang dan discusse mengenai harga lepastu diorang selalunya akan tawarkan harga yang berlipat ganda, untuk buat segala urusan dengan lebih mudah dan cepat, mereka beritahu akan bank in duit itu pada awal pagi esoknya. Mengenai barang pula, scammer akan beritahu bahawa akan ada agent yang akan datang kepada korang dan ambil barang, agent akan datang selepas duit di masukkan ke account anda… Korang mesti macam WOWW duit dah masuk duluu barang tak ambil lagi..

Itu Semua Tipu. Sebab cara penipuan diorang, diorang akan kata bahawa duit telah dimasukkan tetapi tersangkut, sebabnya perlukan bukti bla bla bla.. dan mereka akan kata selepas agent datang berjumpa dengan kita baru duit diluluskan, dengan syarat duit perjalanan agent itu, kita kena bayar dulu. Selalunya mereka akan minta dalam 700 ringgit.

This is his email address: mrfernandojames@hotmail.co.uk
And this is his message smile.gif
We believe that you might have receive the confirmation of the Transfer sum of $550.00 USD sent to you by ( Fernando James ) . If you have not receive the Confirmation email kindly Check through all your email folder’s including the Junk/Spam mail cause the confirmation message may be there due to the fact that it’s an automated email.

Now, we are sending this message to you cause we have been Notified that there is a Item Involve in the transaction, . This Message is to Inform you that the Transfer has been Approved and it will soon be activated and credited into your account.

For us to activate the Money to your account, we advise that you go ahead with the shipment of the Item involve and send to us the shipment Tracking Number for Proper verification because the money has been transfer and approved for you, and its out the buyer account in which the buyer has no means or power to cancel or withdraw back the money.

It’s now safe for you to Ship the Item to this address below:

Name : Oluwasegun Adedayo
Address : 27 Peace Corps Street, Oremeji Mokola, Ibadan.
City : Ibadan.
State : Oyo State.
Country : Nigeria.
Zipcode : 23402.
Tel # : +2348072632570

We await your Quick Reply.

NOTE

We will like you to know that the money has been transfer and approved and it is out the buyer’s account already for you, also we want you to know that the money cannot be cancel or withdraw back by the buyer’s since it has been approved because the payment is sent through a secure process and the buyer already fill he trusted you that you will make the shipment.

For more Info Call us on +44 702 402 4397. Or You Send Us An Email To Our Verification Dept:
managerdepts@accountant.com

Thanks.

Managements.

Standard Life Bank Plc United Kingdom

Ataupun

Status: PENDING……
       
    Dear: *******

This email confirms that Miss helen has sent you (16,700.00MYR). Miss helen has requested that an additional payments of 700.00MYR) tagged “agent fee. View the details of this transaction here: 

 Please find the necessary Payment Details below

Transaction Summary

Transaction ID: 4X56274BHE1267514M

Transaction Date: 30/06/2015
 
Western Union Charges:80MYR

Item Price- (16,000.00MYR)

Shipping & agent 
(includes any seller agent fees and insurance fees)
(700.00MYR)
Shipping Insurance (optional):–

Total: (16,700.00MYR)

The fund will be release in cash to the account below, Please verify that the account info (As entered by the sender) are correct: 
 
Account Holder Name: ******
Bank Name: CIMB BANK
Bank Address: malaysia
Bank Account Number: *******76***23
Contact Number: +60 19*******
Country:  malaysia
Merchant: owner
Email: ***********

Agent Address:

Firstname: blessing
Lastnsme: Olawale
City: ijebu
State: Osun State
Zipcode: 23402
Country: Nigeria
Security Question: When
Security Answer: Today
 
Address Status: Confirmed.

Please note:
We wish to inform you that Miss helen made his intentions known to us that he will like (700.00MYR) to be sent to the recipient’s address above via Western Union money transfer. The total sum of (16,700.00MYR) will be credited into your account as soon we receive the necessary Western Union Money transfer details from you.                                                                                            
 
*DATE OF TRANSFER*
However, bank of england concludes and transfers payments to your local bank, 24hours after the shipment is being verified.
 
 ………………….. Designed To Serve You More Better !!!
We are sorry for any inconvenience this may cause you.
Thank you for dealing with us!!
The Bank Of England Customer Protection Service.

Kalau korang dapat inbox macam ni, jangan la layan sebab ini semua tipu. Siapa tak sukakan, barang jualan kita ada orang nak beli dengan berlipat ganda.

0 1846

Tweet Panas Samsul Yusof, Harap Ada Terasa

Minyak naik harga lagi, haihh. Tapi.. Haaa malas la nak masuk isu politik, cuma kita harapkan yang berada di atas tu kalau boleh sedar dan perihatin la dengan kita yang di bawah ni hmm. Okeyy sudah sudah, itu semua politik.

Yang menarik minat Admin adalah semalam, Admin scroll twitter dan terserempak la dengan tv yang agak kelakar dan deep ni, ini mungkin lebih kepada kesedaran dan teguran dari pelakon pengarah tanah air siapa tak kenal Shark.


Haaa ni la, “Kalau ni bukan lu punya tempat la, Gua sudah tetak sama lu tau.”  Hahahaa.. Tapi tak ada la dia tweet macam ni.

Tweet_samsul_Yusof_SiputHijau

Tweet Samsul Yusof ni berunsur kasihan sebenarnya, tu jee. Tapi dia tweet la, kalau kita ni tweet siapa je yang nak baca siapa je yang nak sedar. Dia tweet mungkin ada yang terasa, harap sangat terasa la jangan lepas ni dia naikkan waktu berbuka suah hahahaa..

Latest Articles

0 1527
Rizman dan Nurida selamat bergelar suami isteri hari ini. Pereka fesyen terkenal tanah air, Rizman Nordin menamatkan zaman bujangnya bersama pasangan, Nurida Suraya dalam sebuah...