Apabila sebut pasal makan, macam macam ragam manusia keluar. Maklumlah, siapa yang tidak suka makanan? Siapa yang tidak suka makan? Sesungguhnya manusia dan makanan tidak dapat dipisahkan..

Kita bertuah kerana di bumi Malaysia ini terdapat pelbagai jenis makanan yang menarik dan enak. Lebih-lebih lagi apabila datangnya makanan seafood, memang sangat diminati ramai. Makanan seafood di Malaysia sememangya sedap dan mendapat perhatian orang ramai. Tempat makanan atau restoran seafood yang wajib anda kunjungi di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor ialah:

1. Aroma Ikan Bakar, Pantai Jeram, Kuala Selangor

61824_506317386056006_1061950528_n

Orang ramai yang makan di tempat ini memberi komen atau respon yang baik terhadap restoran ini. Restoran ini dianggap menarik kerana ia terletak berhadapan dengan laut. Tempatnya luas dan mempunyai pelbagai makanan laut ada di sini. Harganya pula memang berpatutan dan yang paling penting makanannya sedap!

2. Restoran LaLa Seafood, Kampung Baru

good-food-kl

Restoran ini merupakan restoran Thailand. Di sini lah lokasi yang tepat untuk anda merasai makanan Thai. Ynag menariknya, restoran ini bertemakan konsep ala ala kampung dan mempunyai dua pilihan tempat makan. Sama ada duduk di bawah kipas atau air cond. Yang menjadi perhatian di sini ialah tomyam. Ramai berkata tomyam di sini sangat sedap dan mempunyai portion yang agak besar.

3. Restoran Makanan Laut D’Tasik, Bangi

header_11311_1

Restoran ini sangat tertarik kerana ia terletak di atas tasik dan merupakan restoran terapung. Restoran ini menawarkan peralatan persis hotel dan suasana yang menarik tetapi dengan kadar harga yang murah.

4. Suraya Seafood, Kg Baru

kampung-baru-restoran-suraya

Di sini juga terdapat makanan seafood yang enak selain dari Lala Seafood. Sentiasa dikunjung oleh orang ramai. Restoran ini mempunyai perlbagai makanan yang segar dan banyak. Harganya mengikut saiz yang anda pilih. Tempatnya agak terhad jadi anda perlu datang awal!

5. Nuri Seafood, Kg Baru

kbp-44182-restoran-nuri-seafood-44182-1_620x468_fillbg_4e11954c5f

Restoran ini agak simple tapi makanannya amat memuaskan hati. Makanan di sini original datang dari Thailand, malah pekerjanya semua dari sana. Mesti cuba ikan kembung masak kerabu, tomyam seafood, udang celup tepung dan sayur kailan ikan masin.

6. Restoran Puteri Ayu, Shah Alam

aa

Restoran ini pernah disiarkan dalam rancangan Jalan-Jalan Cari Makan. Jadi sudah tentu restoran ini sangat popular dan sedap, bukan? Dengan mempunyai banyak pilihan makanan, Tomyam seafood di sini juga sedap dan pekat. Minuman dan pencuci mulut juga patut dicuba!

7. Restoran Terapung Hm Sri Bagan

download (1)

DSCN1550

Restoran ini berkonsepkan restoran terapung dan paling menariknya ialah boleh melihatt matahari terbenam dengan cantik. Makanan laut di sini semuanya segar dan menyelerakan. Harganya juga murah dan berpatutan.

 

Owner inter4web.com. Online Businessman.

NO COMMENTS

Leave a Reply

CommentLuv badge