Tags Posts tagged with "percutian"

percutian

1 1140

Sebut tentang percutian keluarga, semestinya ramai yang memikirkan tempat peranginan yang istimewa, tempat yang selesa, pemandangan indah, sesuai untuk menenangkan fikiran dan memenuhi masa bersama keluarga tersayang setelah penat bekerja. Apabila merancang sesuatu percutian kita sering mencari tempat penginapan seperti hotel dan chalet, sudah tiba masanya untuk tukar selera. Banglo dan vila mewah untuk percutian keluarga.

Terdapat banglo mewah atau vila yang boleh disewa untuk dijadikan tempat tinggal semasa percutian. Bagi sesiapa yang meminat atau ingin merasai tinggal di banglo, rumah-rumah ini seperti rumah idaman dan selesa untuk didiami.

 

 

  1. Bamboo Village | Ulu Langat | Kuala Lumpur

bamboo-village1

Rumah yang diperbuat daripada buluh, sesuai menjadi destinasi pilihan bagi penduduk dibandar untuk merasai alam semula jadi yang terletak berdekatan dengan bandar.

bamboo-village2 bamboo-village

Alamat | Lorong Serai 4, sungai serai batu 11, hulu langat, 43100 Kuala Lumpur

 

  1. Sekeping Tenggiri | Bangsar | Kuala Lumpur

tenggiri

Agak sukar dipercayai kerana banglo 7 bilik ini terletak di tengah kota.Namun berkonsepkan banglo dalam hutan, banglo ini mampu menambat hati sesiapa sahaja yang berkunjung.

tenggiri1 tenggiri2 tenggiri3 tenggiri4 tenggiri5

Alamat | No.48, off Kuala Lumpur, jalan tenggiri, 59100 Kuala Lumpur

 

Booking hotel melalui Siputhijau.com diskaun sehingga 60%

 

  1. De Shahruls | Port Dickson | Negeri Sembilan

shahrul

Mempunyai seni bina unik seperti sebuah bot dilengkapi 3 bilik berserta dapur dan kawasan ruang tamu yang besar. Rumah ini terletak di tepi jalan utama yang menghubungkan Port Dickson dan Melaka, dengan pemandangan laut nyaman dan dikelilingi pokok palma yang subur dan daya tarikan tropika.

shahrul1 shahrul2 shahrul3

Alamat | Jalan pantai, port dickson, Negeri Sembilan

 

  1. The Shorea | Seremban | Negeri Sembilan

shorea3

Dibina dalam hutan tropika di Seremban, vila yang dibina dengan laluan berliku – liku menuju ke hutan ini disertakan dengan air terjun dam hutan Simpan Berembun. Merupakan percutian hutan yang pasti tidak mahu dilepaskan.

shorea shorea1 shorea2

Alamat | Village kolam air, mukin pantai, jalan jelebu, 71770 Seremban, Negeri Sembilan

 

Booking hotel di Negeri Sembilan disini diskaun sehingga 60% 

 

  1. Limastiga | Umbai | Melaka

limas3

Konsep menggabungkan seni bina moden dan gaya kampung, mempunyai 6 bilik keluarga dan terletak dalam 3 buat vila dengan pemandangan yang mengagumkan di sekitarnya. Sebuah kolam renang besar terletak di tengah – tengah kawasan banglo yang penuh dengan kehijauan.

limas limas2 limas4

Alamat | 2046 jalan bukit tembakau, 77300 umbai, Melaka

 

Booking Limastiga disini sekarang. Diskaun booking online berbanding jika anda walkin booking.

 

  1. Desa Balqis | Kuala Linggi | Melaka

balqis

Menampilkan rekaan rumah kayu unik yang direka mengikut inspirasi rumah Melayu tradisional. Dengan persekitaran yang tenang dan mendamaikan, Desa Balqis adalah tempat sempurna bagi menganjurkan apa – apa acara atau hari keluarga mahupun perkahwinan.

balqis2 balqis3 balqis4

Alamat | Kuala linggi, kampung kuala linggi, Melaka

 

  1. Rumah Perak Boutique Villa | Batu Feringghi | Pulau Pinang

perak

Rumah Perak Boutique Villa mempunyai 6 unit bilik tidur dengan pemandangan laut.

perak2 perak3 perak4

Alamat | No.72, jalan batu feringghi, 11100 Pulau Pinang

 

  1. Michelle’s Villa | Batu Feringghi | Pulau Pinang

michelle

Dimiliki seorang wanita bernama Michelle, vila mewah ini mempunyai 4 tingkat sesuai untuk penginapan sekeluarga. Memiliki 3 bilik tidur dengan tema yang unik, ruang tamu, ruang makan, dan dapur dengan kelengkapan penuh.

michelle2 michelle3 michelle4

Alamat | Jalan moonlight bay, batu feringghi, Pulau Pinang

 

Booking hotel disini hari ini. Diskaun hebat sehingga 60% hanya booking melalui sipuhijau.com dan agoda

0 844

Berbangga, sangat berbangga, .Malaysia Mempunyai Resort Termewah Di Asia Haa.. korang percaya tak ? mungkin ada yang pernah dengar dan pernah pergi ke Club Med Cherating.

Club Med ni adalah sebuah resort yang sangat cantik dan mewah. Club Med ni bukan tak popular tertapi tak silap Admin la kan Club Med ni tak terbuka kepada orang luar, maksudnya tak boleh pergi suka-suka je, tapi hanya members sahaja yang boleh menginap dekat resort tersebut, setahu Admin la.

Resort ini mempunyai keunikan dan keindahannya yang tersendiri, panoramanya yang indah, pantainya di jaga rapi pasirnya soalah-olah tidak diusik. Kecantikannya sangat menakjubkan dengan alam semulajadi, banyak hidupan liar, aktiviti yang menarik dan santai. Sesuai untuk keluarga-keluarga yang meminati aktiviti luar.

club-med-cherating-beach
Zen-Space-Club-Med
Pantai-Club-Med

Haaaa tengok lah, Admin tngok dalam gambar pun dah jatuh cinta yang dapat pergi lagi la kan,  untungnya.
Jadi tidak sangka la Club Med boleh menduduki tempat ke 5, resort termewah di Malaysia.

Top 10 Resorts Termewah di Asia:

1. Kurumba Maldives, Vihamanafushi, Maldives

2. Maafushivaru, South Ari Atoll, Maldives

3. Banyan Tree Vabbinfaru, Vabbinfaru, Maldives

4. Club Med Kani, North Male Atoll, Maldives

5. Club Med Cherating Beach, Kuantan, Malaysia

6. Hotel Mermaid & Club, Kalutara, Sri Lanka

7. Centara Grand Island Resort & Spa, Centara Grand Island, Maldives

8. Club Med Bali, Nusa Dua, Indonesia

9. Club Med Bintan Island, Bintan Island, Indonesia

10. Heritage Village Club Goa, Cansaulim, India

SAMSUNG CSC
deluxe-rooms
Haaa kalau korang ada sebarang cerita ataupun info-info yang menarik mengenani Club Med ni, comment la boleh share share story.

2 2734


maxresdefault


Melaka ni banyak tempat menarik, cantik dan best. Sebabnya Melaka merupakan bandaraya yang bersejarah. Memang banyak tempat bersejarah pun. Kami senaraikan pilihan Top 10 kawasan-kawasan di Melaka yang kami rasa sesuai dan wajib untuk dikunjungi, pada mereka yang pernah mengunjungi Melaka pasti akan familiar dengan tempat-tempat yang akan kami senaraikan. Tetapi pada mereka yang tidak pernah ke Melaka ini akan memudahkan lagi percutian anda.

Top 5 Tempat Menarik Untuk Dikunjungi Di Melaka

1. KOTA FAMOSA

1366174908

A Famosa merupakan sebuah kubu yang dibina oleh Portugis semasa menakluk Melaka pada tahun 1511. Kota ini mengambil masa 5 bulan untuk dibina hasil daripada kerahan buruk paksa bagi menangkis serangan orang-orang melayu pada ketika itu.

Alamat: Jalan Parameswara, 78000 Alor Gajah, Melaka, Malaysia

2. JONKER STREET MELAKA

jonker-street

Menariknya di sini anda berpeluag melihat artifak asli yang berumur sehingga 300 tahun yang lalu dan boleh menjumpai  barang-barang antik yang lain, setiap satu mempunyai sejarah dan misterinya yang tersendiri. Jalan ini yang dahulunya dikenali sebagai Jalan Jonker telah dikenali di seluruh dunia sebagai salah satu tempat yang terbaik untuk mencari dan membeli barang-barang antik. Pasar malamnya setiap Jumaat hingga Ahad, dengan sekitar 300 peniaga, menjadi tarikan pelancongan antarabangsa sejak dibuka pada 1990-an.

Alamat:75200 Malacca, Malaysia

3. ZOO MELAKA NIGHT SAFARI

image01
Satu-satunya Zoo yang besar di Melaka untuk melihat pelbagai jenis binatang buas yang dibawakan khas dari dalam dan luar negara. Night Safari di Zoo Melaka merupakan salah satu aktiviti menarik di Melaka pada waktu malam yang boleh anda datang bersama keluarga untuk melihat gelagat binatang buat di waktu malam.

Alamat: 75450 Malacca, Malaysia

4. THE SHORE SKY TOWER

maxresdefault

The Shore Sky Tower adalah tempat menarik di Melaka anda wajib cuba. Sky Tower ini terletak di tingkat 42 The Shore Shopping Gallery bersamaan 163 meter dari paras laut. Yang menarik nya di sini adalah terdapat lantai kaca yang lutsinar. Ia akan menguji keberanian seseorang dan bukanlah untuk orang yang gayat. Di atas sana, anda boleh melihat permandangan sekeliling.

Alamat: The Shore Sky Tower Sdn Bhd
Tower 1, 42 & 43F, The Shore Shopping Gallery,
193, Pinggiran @ Sungai Melaka,
Jalan Persisiran Bunga Raya,
75100 Melaka Tengah, Malaysia

5.Freeport A’Famosa Outlet

Freeport A'Famosa Fountain

Dengan lebih dari 80 kedai premium yang terdapat di dalam Freeport A’famosa Outlet Village ini, ia nya akan menjadi syurga membeli-belah untuk pengunjung yang berkunjung ke Melaka yang terletak tidak jauh dari ibu kota Kuala Lumpur. Di Freeport A’famosa Outlet Village ini, lebih daripada 70 kedai premium adalah jenama luar negara yang menawarkan barangan original dan berkualiti dengan harga yang telah diberi diskaun 30% – 70%.

Alamat: Freeport A’Famosa Outlet,
Jalan Kemus, Simpang Ampat, Alor Gajah, Melaka


 

Pastinya Pulau Pinang menjadi kawasan yang menarik kerana ia mempunyai pelbagai perkara dan tempat yang boleh dikunjungi, anda tidak akan merasa bosan dan tidak tahu apa untuk dilakukan kerana di Pulau Pinang mempunyai banyak kawasan-kawasan yang akan memenuhi masa anda dan keluarga serta kawan-kawan. Be Safe 🙂

0 1528

Percutian di Grand Lexis Port Dickson. Kali ini kami akan post mengenai Grand Lexis di Port Dickson. Tak habis-habis dok post mengenai Top 10, 10 tempat menarik, tapii….. kali ini, kami akan post mengenai Grand Lexis! Tempat yang menarik dan unik. Kepada mereka yang tidak pernah ke Grand Lexis pasti tidak akan tau betapa seronoknya berada disana. Port Dickson sememangnya menjadi perhatian ramai pengunjung di dalam dan luar Malaysia. Ianya mempunyai pantai yang cantik, suasana yang tenang, pelbagai jenis kemudahan dan pelbagai lagi tempat untuk dikunjungi di Port Dickson. Soooo….. mari kita teruskan dengan Grand Lexis!

 

Grand Lexis adalah sebuat hotel penginapan yang cantik, boleh dikatakan 5 Star hotel kerana ianya bersih, enviroment yang tenang, pelbagai kemudahan, view yang cantik, dan tempat yang selesa. Anda boleh menggunakan lebuhraya utara selatan ke Seremban dan mengambil exit Port Dickson. Di Grand Lexis juga mempunyai banyak permainan yang anda boleh lakukan sekiranya anda ingin melakukan aktiviti, antaranya ialah permainan snakes yang anda boleh bermain dengan keluarga anda, mini segway yang mempunyai track, archery dan pelbagai lagi.

Khas untuk anda pengunjung di Siputhijau.com, dapatkan harga diskaun di Hotel Grand Lexis Port Dickson jika anda booking di Agoda melalui siputhijau.com .. Jangan tunggu lagi nanti bilik penuh.. klik disini

 

 

 

Sudah pasti, kebanyakkan hotel mempunyai swimming pool di luar, sama seperti di Grand Lexis, ianya mempunyai swimming pool diluar yang amat cantik dan besar, tapi………. pengalaman saya semasa di Grand Lexis, saya tidak pernah mandi di swimming pool itu, kerana, kenapa nak mandi dekat luar kalau ada swimming pool di dalam?????

tadaaaa………

 

Itu lah yang menjadikan Grand Lexis ini sebuah hotel yang unik dan menarik, kepada mereka ynag malu untuk mandi diluar boleh menikmati masa berseorangan dengan tenang di bilik anda yang mempunyai private swimming pool.  Tiada lagi bunyi bising, cukup ruang untuk anda menyelam dan berenang sekitar pool tersebut, ianya bukanlah sebesar mana, tapi amat cukup dan memuaskan kepada anda dan pasangan. Tips saya sebelum anda terjun…. sila pakai body lotion atau mandi pada waktu malam kerana dengan cuaca begini, pasti kulit anda akan burn, kerana pastinya anda akan berendam dengan masa yang lama dengan private swimming pool ini. Dan antara yang menariknya anda boleh mandi pukul berapa pun kerana ianya tidak mempunyai limited time seperti diswimming pool luar. Tandasnya juga cantik dan selesa kerana kebersihan yang dijaga dengan baik.

Mari kita cuba search berapa harga satu malam dan sedikit review mengenai Grand Lexis ini. Grand Lexis ini mempunyai pelbagai option, ada yang di atas laut, iaitu anda boleh melihat laut melalu kaca yang diletakkan di hadapan katil anda, juga ada yang biasa iaitu dikawasan teres, ada juga dikawasan bertingkat. Jadi, anda boleh memilih sebelum membuat sebarang pembayaran.

 

 

Dan harga untuk Grand Lexis ini yang sesuai untuk pasangan baru berkahwin ialah sekitar RM500+ (even cheaper),  Deluxe Pool Villa untuk 2 orang dewasa.  Iaitu ia mempunyai King Size Bed!

Antara kemudahannya ialah :-

  • Airconditioner & Fan
  • TV + Free Wifi
  • Daily Newspaper
  • Laundry Services
  • Mini Bar
  • Microwave
  • Kictenette
  • Tea and Coffee maker
  • Work Desk
  • Bathrobe

Itu lah dia info mengenai Grand Lexis Port Dickson. Kepada mereka yang berminat atau ingin mulakan bulan madu boleh lah book dan kunjungi Grand Lexis ini kerana ianya amat memuaskan hati, kerana ia memberi ketenangan privasi kepada anda.  Have fun! Selamat bercuti and Be Safe 🙂 

Khas untuk anda pengunjung di Siputhijau.com, Hotel Grand Lexis Port Dickson tawarkan harga diskaun apabila anda booking di Agoda melalui siputhijau.com .. Jangan tunggu lagi nanti bilik penuh.. klik disini

0 2138

Disini akan kami senaraikan pilihan Top 10 kawasan-kawasan di Pulau Pinang yang kami rasa sesuai dan wajib untuk dikunjungi, pada mereka yang pernah mengunjungi Pulau Pinang pasti akan familiar dengan tempat-tempat yang akan kami senaraikan, tetapi untuk mereka yang tidak pernah kunjungi Pulau Pinang, pastinya ini akan membantu untuk anda melakukan jadual-jadual yang penuh untuk anda sebelum berangkat ke Pulau Pinang. Pulau Pinang adalah negeri besebelah Kedah. Sekiranya anda sudah dekat dengan Pulau Pinang, boleh lah mengambil sedikit masa untuk mengunjungi negeri Pulau Pinang.

WELCOME TO PULAU PINANG 

1. Escape Theme Park Penang

– Extremeeee…. for those yang suka pada sukan lasak dan aktiviti yang mencabar dari segi fizikal dan mental boleh lah “mencabar diri” di sini kerana ia mempunyai flying fox, climbing dan macam-macam lagi.

Dapatkan hotel-hotel di Penang dengan harga diskaun disini.. Khas untuk pembaca siputhijau.com Klik disini

2. Penang Street Art

– Bagi mereka yang gemar bergambar atau art expert, boleh lah mengambil sedikit masa untuk mengunjungi Penang Street Art ini dan nikmati lukisan mural 3D street art ini. Sekiranya anda google atau melayari sosial media, anda boleh lihat ramai diantara mereka yang bergambar dengan keunikan seni ini. So kalau dah ada di Penang jangan lupa bergambar dan kunjungi kawasan ini.

3. Bukit Bendera

– Destinasi yang wajib untuk dikunjungi antaranya ialah Bukit Bendera kerana aktiviti menaiki kereta kabel ini mampu membuatkan anda menarik nafas lega dan menenangkan diri dengan melihat dan menikmati pemandangan bandaraya Pulau Pinang melalui Cable Car.  So, sit back and relax….

4. Taman Negara Pulau Pinang

– Di Teluk Bahang juga menjadi perhatian pada para pengunjung yang menyukai aktiviti yang tenang dan  boleh meluangkan masa bercuti dengan aktiviti yang sihat kerana di sini anda boleh melakukan jungle trekking, camping, meningjau kehijauan, melepak dipantai dan sebagainya. Dan yang lebih menarik, anda akan melalui canopy walkway yang menjadi pertemuan air tasik tawar dan air laut yang masin. So, kalau nak nikmati semua itu, silalah kunjungi Taman Negara Pulau Pinang.

5. Padang Kota Lama

– Di Pulau Pinang, antara tempat yang menarik untuk dikunjungi ialah Padang Kota Lama. Ia merupakan tempat pendaratan Sir Francis Light pada tahun 1876. Banyak perkara peninggalannya yang masih berdiri kukuh lebih dari 100 tahun itu menjadi perhatian ramai pengunjung. Antaranya ialah bilik simpanan senjata, rumah api dan sebagainya.

6. Muzium Perang

– Pada mereka yang meminati sejarah-sejarah peperangan yang terjadi di Pulau Pinang oleh Tentara British boleh mengunjung muzium ini. Ia juga mempunyai penjara, bilik penyeksaan dan pelbagai lagi.

7. Taman Rama-Rama

– Taman ini akan menjadi kawasan yang amat sesuai untuk seisi keluarga, ianya juga sesuai pada mereka yang gemar pada kecantikan alam semula jadi dan keunikan spesis rama-rama ini. Taman ini memberikan lanskap yang cantik dan menenangkan.

8. Rumah P. Ramlee

– Pastinya pada mereka yang meminati seniman agong negara ini iaitu P. Ramlee, boleh mengunjungi rumah kelahirannya. Pelbagai sejarah yang boleh di amati dan dikenang. Di rumah ini anda juga boleh mengenali P. Ramlee melalui zaman kecilnya. Tanpa sejarah, tiada pengajaran dan rujukan.

9. Tokong Ular

– Haaaaa….. pada yang meminati haiwan reptilia yang berbisa boleh meluangkan masa bersama ular-ular di tokong ular ini kerana disini yang menariknya ialah ia mempunyai ular yang berbisa, tapi tidak perlu risau kerana ianya disimpan di kawasan yang bercermin, dan yang tidak berbisa akan dilepaskan tetapi dibawah kawalan penjaga. Anda akan melihat pelbagai jenis ular di kawasan ini. Pada yang berminat, silalah luangkan masa anda bersama ular-ular ini.

10. Pantai Batu Feringgi

– Antara tempat yang paling popular dan menjadi kewajipan pengungjung ialah Pantai Batu Feringgi. Pelbagai jenis aktiviti keluarga yang boleh dilakukan seperti banana boat, jetski, parasiling yang menarik dan pelbagai lagi keseronokan.

 

Pastinya Pulau Pinang menjadi kawasan yang menarik kerana ia mempunyai pelbagai perkara dan tempat yang boleh dikunjungi, anda tidak akan merasa bosan dan tidak tahu apa untuk dilakukan kerana di Pulau Pinang mempunyai banyak kawasan-kawasan yang akan memenuhi masa anda dan keluarga serta kawan-kawan. Be Safe 🙂

 

Dapatkan hotel-hotel di Penang dengan harga diskaun disini.. Klik disini

0 14004

Di Johor, Malaysia mempunyai pelbagai aktiviti yang luar biasa dan menarik. Terdapat banyak aktiviti yang dapat dilakukan di Johor, dan anak-anak tidak pernah bosan apabila bercuti mana-mana sahaja di selatan semenanjung Malaysia. Bagi pasangan muda, single dan baru berkahwin, Johor menawarkan kehidupan malam yang menarik dan pelbagai dan dianggap sebagai salah satu ibu masakan Malaysia.

Antara 5 tempat terbaik untuk bermandi-manda di Johor.

1. Air Papan Beach Resort


-Air Papan Beach Resort yang terletak kira-kira 12 km sebelah utara dari Mersing telah lama dikenali sebagai salah satu resort yang cukup menarik untuk dilawati di kalangan pengunjung tempatan dan antarabangsa. Pantai-pantai pasir putih yang bersih dan udara segar sering dipilih sebagai destinasi percutian untuk keluarga setiap hujung minggu.

 

2.Batu Layar

-Johor yang tidak asing dengan tempat percutian yang menarik sekali lagi menwarkan tempat percutian yang indah dan menenangkan untuk seise keluarga, rakan-rakan mahupun seorang diri. Batu Layar menawarkan pengalaman yang memuaskan kepada pencinta alam kerana panorama indah yang ditawarkan.

3.Desaru

“Desaru” bermaksud “Village Of Casuarinas” atau tapak tangan. Perkataan malay “Desa” yang bermaksud kampung dan “Ru” adalah nama tempatan untuk Casuarinas. Walaupun Desaru mungkin tidak sebagai terpencil kerana ia digunakan untuk menjadi, atau yang tidak berpenduduk, masih ada sifat murni yang belum terjamah dan jelas tentang tempat itu. Lokasinya 88 kilometre dari Johor Bahru.

Hotel murah melalui siputhijau.com agoda diskaun sehingga 60%. Klik disini untuk lihat senarai hotel di sekitar Desaru 

 

4.Legoland

LEGOLAND Malaysia Resort juga menjanjikan pengalaman yang menarik di  Taman Tema Air dan Hotel di lokasi bertemakan LEGO. Ia adalah destinasi percutian keluarga dengan lebih daripada 2 juta pengunjung setiap tahun. Terletak di Nusajaya, Johor.

Dapatkan hotel murah melalui Agoda di Siputhijau.com. Diskaun sehingga 60%. Klik disini

5. Kolam Air Panas Labis

Pekan Air Panas adalah sebuah pekan kecil di dalam daerah Segamat. Pekan ini terkenal dan mendapat nama sempena kolam air panas yang terdapat di sini. Terletak kira-kira 14 kilometer dari Pekan Labis melalui jalan raya persekutuan. Pekan ini juga dikenali sebagai Tenang (jangan keliru dengan Tenang Stesen, salah satu pekan lain di dalam daerah Segamat juga).

Hotel sekitar Segamat diskaun sehingga 65% melalui blog ini sahaja. Klik disini.

0 3976

Tempat Tempat Percutian Yang Menarik Di Malaysia

Sudahkah anda merancang percutian ? Cuti sekolah tak lagi akan datang, para ibu bapa yang ada anak sekolah tu dah rancang ker percutian bersama keluarga anda? Inilah masa yang sesuai untuk bercuti bersama keluarga masing-masing. Berikut adalah 5 tempat yang menarik untuk meluangkan masa semasa cuti 1. VILLA SAMADHI, KUALA LUMPUR villa samadhi, kuala lumpur

Kuala Lumpur: Suite 6.01B, Level 6 (South Block), The AmpWalk, 218 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur T +603 2161 0769 F +603 2166 0604

reservations@villasamadhi.com.my

Booking Melalui Agoda diskaun sehingga 70% . Klik banner dibawah ini:

agodabanner

villa samadhi:

No. 8, Jalan Madge, 55000 Kuala Lumpur, Malaysia T +603 2143 2300

2.LIMASTIGA, UMBAI, MELAKA

limastiga-umbai-melaka-2

Limastiga 
2046 Jalan Bukit Tembakau,
77300 Umbai, Melaka

For Reservation Or Inquiries. Call Us

Tel: (06) 2832082 (office hour)
Fax: (06) 2832082

Booking Melalui Agoda diskaun sehingga 70% . Klik banner dibawah ini:

agodabanner

 

3.SEKEPING SERENDAH, SELANGOR
sekepingserendah

Tel*: 012-324 6552 (Ms Ping) Email: serendah@sekeping.com

Booking Melalui Agoda diskaun sehingga 70% . Klik banner dibawah ini:

agodabanner

 

4.IMPIANA RESORT, CHERATING

impiana

TEL: +60 (9) 581 9000 TOLL FREE: 1800 88 8828     

 FAX: +60 (9) 581 9090/9451     

info.irc@impiana.com

IMPIANA RESORT CHERATING
KM 32 Jalan Kuantan/Kemaman,
26080 Pahang Darul Makmur, Malaysia.

Booking Melalui Agoda diskaun sehingga 70% . Klik banner dibawah ini:

agodabanner

5.LAGUNA REDANG ISLAND RESORT, PULAU REDANG

LAGUNA

Laguna Redang Island Resort, Pasir Panjang, Redang Island, Malaysia. Tel: +609-630 7888 Fax: +609-630 7878

Latest Articles

0 291
Masakan Thai memang sukar untuk ditolak lebih – lebih lagi bagi mereka yang sukakan masakan pedas. Kalau nak diikutkan sudah banyak restoran masakan Thai...