Tags Posts tagged with "ketam"

ketam

0 27076

Banyak tempat menarik di Melaka.. Musim cuti sekolah menjadi sasaran pelancong dari dalam dan luar negara untuk berkunjung ke Melaka. Blog kali ni kita nak cari tempat makan best. Jom kita cari tempat makan paling sedap di Melaka. Sebelum tu sesiapa yang nak stay di Melaka barang dua tiga hari boleh la booking hotel di Agoda. Klik disini untuk diskaun hebat sehingga 60% 

1.Ikan Bakar Umbai

banyak pilihan disini. sesetengah orang mesti dah bosan makan di kedai mamak dan sebagainya. sekali sekala kita mesti la cuba makanan seafood. saya syorkan pergi la umbai. terdapat banyak piihan ikan bakar. pehh memang sedap dekat sini. sesiapa yang singgah melaka, pergi la tempat makan yang paling popular ni. selain ikan banyak lagi piihan makanan laut disediakan iaitu ketam,udang,sotong dan sebagainya. sebelum makan korang boleh pilihan mana yang berkenan dengan hati.

berikut adalah contoh contoh gambar di umbai ikan bakar:

1\

2

3

4

map ikan bakar umbai, melaka.

Untitled

2.restoran asam pedas selera kampung

Sini pun ramai orang dan asam pedasnya memang popular. Mahalnya pun boleh tahan. Memandangkan kalau teringin sangat nak makan asam pedas Melaka maka soal harga tu terpaksa dilupakan. Kalau pergi Bandar Hilir, area depan Menara Taming Sari, ada banyak restoran yang menyediakan hidangan asam pedas. Asam Pedas Selera Kampung, salah satu daripadanya.

Alamat restoran ini terletak di G2, Jalan P.M.3 Plaza Mahkota Square, Bandar Hilir, Melaka.

 

5

6

7

 

map asam pedas selera kampung, melaka.

Untitled2

3.klebang original coconut shake

disini memang terkenal dengan coconut shake dia. kalau tanya orang melaka mesti diorang semua tahu tentang popularnya coconut shake ni. coconut shake juga dibuat dengan keadaan fresh dan di letakkan aiscream untuk menambah selera pelanggan. selain coconut shake gerai ini juga menyediakan nasi lemak bungkus, mee/meehoon goreng, karipap and kueh mueh.

lokasi tempat tersebut:

Jalan Klebang ( next Caltex Station ) Melaka. Malaysia. Tel : 06-2836538

8

9

10

 

map klebang original coconut shake, melaka.

Untitled3

 

Banyak lagi tempat best kat Melaka ni.. Kita akan bincang lagi di lain episod.. jangan lupa kepada mereka yang nak stay di Melaka dalam satu dua tiga malam, boleh la booking hotel di Agoda. Klik disini untuk diskaun hebat sehingga 60% 

Latest Articles

0 144
Semua orang boleh berniaga tapi tak semua orang tahu ‘closing sale’. ‘Closing sale’ adalah satu strategi perniagaan bagi memastikan perniagaan kita akan mendapat sambutan...