Tags Posts tagged with "hotel"

hotel

0 1920

Parking Bertingkat di Hotel Premiera Kuala Lumpur. Mungkin ada yang pernah lihat parking di hotel premiera ni. Cuma saya nak share skit aje. Tempat letak kereta disini agak unik dengan parking bertingkatnya. Apa sebenarnya tujuan dia buat parking seperti ini. Adakah untuk memastikan semua tetamu hotel ini mempunyai parking walaupun terpaksa parking di atas kereta orang lain..? bagaimana jika kereta diatas nak keluar dulu pada belah pagi itu? .. mungkin pihak hotel kena hubungi tuan punya kereta dibawah untuk alihkan keretanya terlebih dahulu sebab kereta atas nak keluar..

hotel-premiera-parking-kereta-siputhijau

hotel-premiera-parking-kereta-2-siputhijau.com

 

kalau boleh baca instruction kat bawah ni mungkin anda faham bagaimana ianya berfungsi:

hotel-premiera-parking-kereta-info1-siputhijau.com

hotel-premiera-parking-kereta-info2-siputhijau.com

 

Untuk harga terbaik tempahan bilik di Hotel Premiera, saya cadangkan menggunakan agoda.com melalui web siputhijau.com. Klik disini. Kadang-kadang diskaun sehingga 60% jika anda booking melalui web siputhijau.com. Jauh bezanya jika anda terus direct walking disana. Lihat perbezaan harga jika booking secara online dan walk-in.

ps – Agak susah sedikit untuk masuk parking ni.. agak terlalu sempit.. ūüôā

1 5341

Hotel Premiera Kuala Lumpur Berdekatan dengan SOGO. Shopping di SOGO Kuala lumpur memang menjadi sasaran tempat shopping setiap kali ada sales. SOGO ni memang rajin buat sales.. kadang-kadang sales khas untuk member sahaja. Hanya member yang mempunyai kad sahaja dibenarkan masuk. Itu pun penuh sesak pasaraya tu dibuatnya. Member SOGO ni ada yang kena beratur panjang di luar pintu SOGO tunggu giliran untuk masuk. Rasanya member SOGO satu Malaysia turun kalau ada event macam ni. Dan satu lagi event setiap tahun SOGO ni.. seperti biasa Year End Sales (YES). Turut menjadi tumpuan mereka yang meminati barangan berjenama ke SOGO, termasuklah isteri kesayangan aku ni.. dan seperti biasa aku perlu mencari hotel berdekatan SOGO .. yang paling dekat dengan SOGO adalah Hotel Premiera Kuala Lumpur. Hanya selang 1 bangunan Komplek Pertama sahaja.

pintumasuk-premiera-hotelPremiera-Hotel-front-view

Booking Hotel Premiera disini.. diskaun sehingga 60% jika anda booking melalui web siputhijau.com

SOGO hanya selang 1 bangunan Komplek Pertama sahaja. Turun aje dari hotel, menapak dalam 100 meter dah sampai ke SOGO.

peta-sogo-premiera-hotel

 

Ni gambaran dari google street untuk kedudukan paling jelas :


Hotel Premiera Kuala Lumpur antara hotel sekitar SOGO yang paling best untuk di ‘check-in’. Hotel Premiera ni adalah hotel baru di area SOGO ni. Berstatus 4 bintang. Semua kelengkapan hotel seperti katil, TV, bilik air dan carpet adalah baru, cantik dan bersih. Tiptop semua. Bilik dia cukup cantik

premiera-hotel-bilik

 

Ruang menunggu lif utk naik ke bilik.
Ruang menunggu lif untuk naik ke bilik.

Coffee house juga cantik dan bersih. Sarapan pagi menyediakan banyak pilihan makanan seperti dimsum, sup cendawan, nasi goreng, nasi lemak, mee goreng, sandwich, roti bakar dan banyak lagi. Memang banyak. Sesuai lah dengan statusnya 4 bintang tu.

breakfirst-premiera-hotel

 

Untuk harga terbaik tempahan bilik di Hotel Premiera, saya cadangkan menggunakan agoda.com melalui web siputhijau.com. Klik disini. Kadang-kadang diskaun sehingga 60% jika anda booking melalui web siputhijau.com. Jauh bezanya jika anda terus direct walk-in disana.

Contoh carian harga Hotel Premiera menggunakan agoda melalui siputhijau.com:

premiera-hotel-booking-siputhijau.com

 

Beza harga jika anda walk-in untuk check-in:

resit-walking-checkin-hotel-premiera
Harga RM323.30 .. termasuk breakfirst

Nampak tak beza RM100 tu booking online dan walking. Cukup murah jika booking secara online ni. Dan juga mudah dan cepat.

Alamat dan nombor telefon Hotel Premiera :

alamat-penuh-premiera-hotel

 

 Klik disini. Kadang-kadang diskaun sehingga 60% jika anda booking melalui web siputhijau.com.

0 27981

Bestnya Bercuti Di Phuket

salam sejahtera saya ucapkan. harini saya nak cerita pasal bercuti di phuket. best sebenarnya kalau kita merantau di negara lain. dapat pengalaman yang luar biasa. memang duit macam air licin tapi pengalaman bukan senang nak beli. pada 29dec2014 tarikh saya berangkat ke sana dan pada 2jan2015 saya selamat sampai di malaysia. takut sebenarnya naik flight ni. yela baru baru ni kita banyak dengar pasal hilang, terhempas dan sebagainya tapi saya niat dalam hati untuk teruskan juga percutian ni.

alhamdulillah selamat sampai saya di phuket. setelah sampai je saya terus pergi ke hotel di mana saya telah booking di agoda.com. nama hotel yang saya tinggal tu White Patong Hotel. hotel tersebut tidak la terlalu mahal sekitar rm60 – rm110 satu malam. tapi saya pergi time newyear so mahal sikit la harga dia. hotel tu juga senang sebab dekat dengan shopping mall, bangla road, patong beach dan macam macam lagi la.

 Klik disini untuk harga murah Hotel White Patong. Harga diskaun sehingga 60%

White Patong Hotel

image5

image6

white-patong-phuket_300620131140505499

 Klik disini untuk harga murah Hotel White Patong. Harga diskaun sehingga 60%

selepas saya check in hotel White Patong ni saya terus pergi cari moto untuk di sewa. saya sewa moto sebab dekat phuket ni pon boleh tahan juga jammed dia. maklum la tempat pelancongan. rupa nya dekat sebelah hotel je ada tempat sewa moto. saya pon pergi untuk sewa 5 hari. tak mahal sanagat la sehari dalam rm20. so total semua rm100 untuk 5hari. dah ada moto senang nak pergi merantau kemana mana.

 

image6

 

 

lepas sewa moto saya terus cari kedai makan islam punya . jalan punya jalan leih kurang 15min akhirnya saya terjumpa kedai muslim restaurant. rupanya kedai melayu. so apa lagi saya sental makanan dekat situ sampai licin. makanan dekat thailand ni tak lah mahal sangat sebenarnya, lagi murah dari malaysia.

image7

 

habis je menjamu selera saya terus pergi jalan jalan cari barang. pusing punya pusing terjumpa la satu shopping mall. rupanya shopping mall tu belakang hotel yang saya menginap tu. so apa lagi saya jalan jalan la dekat situ. harga area situ tak la mahal sangat. murah 20% daripada malaysia lebih kurang macam tu la. saya pon shopping la sikit sikit. tak boleh nak beli barang sampai habis nanti lagi 3 malam tak enjoy.haha.

image4

image17

 

kasut dekat sini gentle murah murah. jangan tak beli kalau korang pergi phuket okay.

hari seterusnya saya pergi Karon Beach. yang ni jauh sikit la. naik moto dalam 20min baru sampai. dah la kena naik bukit turun bukit baru sampai. karon beach ni best nya laut nya tenang je. dekat sini memang banyak pelancong yang jemur badan diorang.

image2

lepas siap mandi laut semua saya pon beransur. time otw balik tu lebih kurang 5 min saya ternampak ada pondok atas bukit. saya ambil keputusan untuk berhenti utnuk melihat pemandangan dekat sana. pemandagan dekat pondok tu memang cantik dengan angin yang kuatnya.

image1

hari seterusnya saya mengambil pakage naik boat pergi ke phiphi island. macam macam tempat boat tu singgah, siap snokeling lagi. harga boat, snokeling dan siap makan semua dalam rm80 sorang murah kan. daripada pukul 7 pagi sampai 5 petang baru sampai hotel.

image3

phiphi-boat

 

itu semua untuk siang di phuket belum termasuk malam lagi. malam di phuket memang best. bersesuaian dengan budak muda yang suka tengok pondan semua tu. di bangla road memang tempat tarikan pelancong. kiri kanan meriah time malam. bangla road juga dekat dengan hotel yang saya menginap. dalam 2min berjalan dah sampai.

bangla road

memang rugi kalau tak pergi bangla road ni. duit tak boleh beli pengalaman tau.

Hotel White Patong ni berdekatan dengan banyak tempat. saya syorkan ambil la hotel ni tak la mahal sangat, selesa pon selesakan.

itu saja dari saya amin_barjrai. sekian terima kasih.

– Ps: Nak dapatkan harga menarik hotel2 di Phuket boleh klik disini.. boleh dpt hotel murah sehingga 60% diskaun.. memang beza harga dari kita direct walkin check in.. checkin menggunakan agoda memang cukup murah

 

 

 

 

 

 

 

1 3165
Saya percaya ramai yang tahu tentang Agoda. Agoda memang terkenal dengan penempahan hotel secara online. ianya memudahkan pelanggan yang ingin bercuti semasa cuti persekolahan dan sebagainya. Mai sini saya tunjukkan Cara buat tempahan hotel di Agoda.
Mesti ramai yang tidak percaya tentang menempah hotel di website menggunakan kad debit atau kad kredit memang cukup mudah dan selamat. Mungkin ramai masyarakat yang risau terhadap penipuan di website menggunakan debit card. Namun di Agoda segalanya cukup selamat dan cepat.
Lebih 500,00+ hotel, villa dan apartment yang boleh di tuju di Agoda. Hanya perlu buat carian lokasi seterusnya klik book.
Yang paling best setiap kali anda buat tempahan hotel di Agoda anda akan menerima point. Dan point yang terkumpul kelak anda boleh tukarkan dengan bilik hotel secara percuma.
Agoda1
Mula-mula anda perlu melayari website agoda.com
Jika anda mahu, anda boleh daftar akaun anda dengan klik link Daftar Sekarang. (Anda boleh daftar kemudian selepas buat carian hotel)
Agoda3
selepas itu anda perlu mengisi butir butir tentang anda.
Agoda2
Setelah siap sign up, agora akan menghantar butiran di email anda. anda perlu memasuki email dan klik pengesahan untuk membuat book hotel.
cara cara penempahan hotel di agoda:
Agoda5
anda perlu klik semula laman utama agoda. Kemudian masukkan destinasi mana yang anda ingin pergi. anda perlu masukkan nama destinasi kemudian dekat daftar masuk tu key in tarikh anda ingin pergi dan berapa malam. Seterusnya klik CARI! So, agoda akan cari hotel-hotel yang sesuai untuk korang pilih.
Agoda6
Bila anda telah klik CARI, akan keluar lokasi-lokasi berdekatan dengan destinasi anda.
Agoda7
ini adalah senarai hotel yang telah agoda syorkan kepada anda. anda perlu mencari hotel yang bersesuai dengan minat anda. anda perlu lihat yang sebelah kanan ada mengatakan, “Baik 7.4, Bagus 7.1, Baik 6.9”¬†…. itulah adalah permarkahan yang diberi kepada setiap hotel berkenaan. So, silalah pilih yang dia cakap, baik, bagus dan cemerlang dengan point yang tinggi.
seterusnya, kita pilih hotel mana yang berkenan di hati dengan kadar rege yang kita mampu. anda lihat di kadar bayaran¬†…¬†“MYR160, MYR240 … MYR300”.¬†ianya harga belum di tambah dengan cukai.
Agoda8
setalah anda klik hotel kesukaan. akan keluar frontpage seperti diatas atas. andajuga Boleh tengok rege. jika anda tidak berpuas hati anda boleh tengok di review.
Agoda12
ini adalah review yang telah saya buka. anda boleh pilih yang mana bersesuaian dengan minat anda.
Agoda9
setelah anda berpuas hati anda akan pilih berapa orang dan serta sarapan. harga akan dikeluarkan mengikut berapa orang dan tambahan bilik. Taxes atau cukai belum di kenakan. jika anda lihat di atas ganjaran iaitu 18point yang anda akan miliki setelah anda book.
Agoda10
Seterusnya, isikan butiran yang berkenaan. anda perlu semak kembali tarikh, tempat percutian, dan sebagainya untuk memastikan tempahan itu betul.
Agoda11
Pembayaran hanya dengan kredit card. anda perlu check email. Agoda akan hantar confirmation status.
Agoda13
Anda perlu check email  selepas buat bayaran. Agoda akan memberitahu bahawa tempahan sedang diproses dan akan hantar baucer hotel dalam masa sejam.
Agoda14
Agoda15
Contoh voucher yang agoda akan emailkan pada anda dalam pdf. PRINT voucher untuk anda bagi pada hotel berkenaan.

setelah anda book dalam masa 3jam anda perlu menghubungi hotel untuk pengesahan.
point juga akan diberikan jika anda review hotel berkenaan.
So… mudah tak¬†Cara buat tempahan hotel di agoda¬†ni.. Mungkin jika pertama kali agak rumit skit. Bagi yang suka travel booking di Agoda cukup mudah dan cepat.

Latest Articles

0 144
Semua orang boleh berniaga tapi tak semua orang tahu ‚Äėclosing sale‚Äô. ‚ÄėClosing sale‚Äô adalah satu strategi perniagaan bagi memastikan perniagaan kita akan mendapat sambutan...