Tags Posts tagged with "darah tinggi"

darah tinggi

0 172

Assalamualaikum.. baru-baru ini ada jumpa Doktor sebab tak berapa sihat, doktor pesan kolestrol dalam darah tinggi.. sebab mungkin banyak makan makanan berminyak .. memang betul pun, mana tak nya.. dah hari-hari makan kopok lekor dan pisang goreng..  nak buat camana makcik goreng pisang tepi ofis tu selalu melambai-lambai minta beli.. lagi suka makan makanan berminyak .. tapi nak buat macamana kan dah memang itu lah menu harian kita..

Orang rumah dah beli supplimen macam-macam utk kurang kolestrol.. tapi yang aku tertarik kat 1 supplimen ni.. makan memang akan dia buang semua yg minyak-minyak dalam perut ni.. buang air besar pun senang laju aje.. hehe..  confirm supplimen ni memang boleh Buang minyak dan kolestrol dari badan

Kat dunia ni ada mcm-macam supplemen.. dari luar negara ade.. dari dalam negara ade.. yang jual kat tepi jalan pun ade.. tapi bagi aku pilihlah yang sebaiknye dan pastikan ada halal dan telah disahkan oleh KMM (kementerian kesihatan malaysia) .. korang kene make sure segala ubat or supplemen yang korang beli mesti ada logo macam warne silver yang bekas die yang tulis KMM dan no siri nye.. Contoh kalau nutrilite lecithin-E aku no siri die K33995456

ni produk lecithin-e ni aku da cube hampir  dekat 1 tahun..alhamdulillah.. aku rase walau aku makan banyak mana pun.. aku still maintain berat badan dan rase badan lebih ringan.. bukan nak berlagak ok (ramai kawan cam pelik..sebab aku makan banyak.. nasi tu siang malam makan..tapi badan x naik) ni aku yakin sebab aku makan supplement ni la..

Lecithin ni sbenarnye adalah gabungan choline, inosite dan  asid lemak. Lecithin ini sebenarnya adalah sumber mentah setiap sel dalam badan..orang kencing manis dan darah tinggi akan mengambil lecithin untuk menjaga kandungan darah mereka.

Lecithin ni sbenarnye adalah gabungan choline, inosite dan  asid lemak. Lecithin ini sebenarnya adalah sumber mentah setiap sel dalam badan..orang kencing manis dan darah tinggi akan mengambil lecithin untuk menjaga kandungan darah mereka.

Kebaikan lecithin:

  • Membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi.
  • Lecithin  mengawal penggumpalan platlet darah/thrombus.
  • Baik untuk kecerdasan otak.
  • Mengurangkan risiko menjadi nyanyuk apabila tua.
  • Mengekalkan kelembapan  kulit.
  • Mengalakkan penyerapan vitamin yg larut lemak jadi lebih banyak vitamin dapat diserap (Vitamin A, D, E dan K).
  • Lecithin  merupakan pengemulusi yg bagus. Ia boleh mengemulsikan lemak sebesar bola menjadi bintikan lemak yg kecil.
  • Boleh diumpamakan sebagai pembakar yg membakar lemak dalam badan. Ini lah yang pentingnya untuk kurus badan.
  • Menggalakkan m e t a bolisme lemak dan mencegah hati berlemak. Apabila metabolisme anda meningkat jadi kuranglah lemak tersimpan ini juga faktor untuk kurus badan.
  • Mengawal kolestrol dalam darah.
  • Memberikan kulit yang lebih berseri dan menghilangkan kedutan.
  • Lecithin membantu memperbaiki kerosakan hati yang disebabkan alkohol berlebihan.

 

Kebaikan vitamin E pun terlalu banyak..name pun vitamin..msti penuh ngan kebaikan:

 

  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara
  • Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit
  • Anti oksidan.
  • Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  • Menyelesaikan masalah kelesuan.
  • Mengurangkan risiko parut yang besar.
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Merendahkan risiko katarak.

Produk nutrilite amway lecithin E ni ada kelebihannya tersendiri kerana ada lecithin dan vitamin E, 2 dalam 1… dan ia sungguh sedap sebab berperisa madu, karob, dan walnat mapel..  nak telan terus boleh atau nak kunyah macam makan gula2 tu pun boleh.. sesuai utk orang yg susah nak telan ubat.. dan boleh dimakan dua kali sehari. Cadangan aku lepas makan tengah hari dan makan malam. Senang bukan.. tengah berak pun boleh kunyah..huhuhu..

Aku cakap ni bukan sengaje cakap..aku betul-betul dah makan.. so dah rasa sendiri macamana supplimen ni berkesan kat diri aku.. supplement ni memang bagus..dan ia memang terase keberkesanannye..kalau korang masih ragu2.. cuba korang tgk video dibawah .. die bleh sedut kolestrol mcm makan oat tu..jadi seswai sangat la pade orang yang suke makan makanan berminyak macam aku ni..

harga pun bukan mahal sangat..cume rm92.50 untuk 150 tablet!

Apalah sangat harga tu berbanding kesihatan yang patut lebih diutamakan

whtaspp 0192076428

0 244

Tekanan darah berlaku pada pembuluh arteri darah semasa peredaran darah yang dipam dari jantung. Darah tinggi atau Hipertensi (Inggeris = Hypertension) merujuk kepada Tahap tekanan darah yang meningkat lebih tinggi dari tahap biasa secara kronik. Pesakit yang mempunyai sekurang-kurangnya tiga bacaan tekanan darah yang melebihi 140/90 mmHg semasa berehat dijangka mempunyai keadaan darah tinggi.

Kadar tekanan darah tidak sama sepanjang masa. Ia sering berubah-ubah mengikut keperluan badan anda. Jika tekanan darah anda tinggi, doktor anda akan memeriksa semula tekanan darah anda untuk beberapa kali bagi menentukan kadar tekanan darah anda yang sebenar.

Tekanan darah ada dua ukuran dan biasanya diukur seperti berikut – 120 /80 mmHg. Nombor atas (120) menunjukkan tekanan ke atas pembuluh arteri akibat denyutan jantung. Ia dipanggil tekanan sistolik. Nombor bawah (80) menunjukkan tekanan semasa jantung berehat di antara pengepaman. Ia dipanggil tekanan diastolik. Masa yang paling baik untuk mengukur tekanan darah adalah semasa anda rehat dan dalam keadaan duduk atau baring.

Omega 3 telah dibuktikan mampu menurunkan tekanan darah tinggi, menurunkan kolestrol dalam darah dan mengelakkan dari sakit jantung. Lihat video dibawah

Terdapat banyak produk omega 3 yang berada dipasaran sekarang. Beberapa perkara perlu dinilai sebelum membeli produk omega 3. Sesetengah brand Omega 3 telah ditambah dengan bahan lain untuk menjadikan kandungannya berganda dan merbahaya untuk kesihatan usus anda.

Cadangan Produk Omega 3

Nutrilite Salmon Omega Complex ialah suplemen semula jadi berkualiti tinggi kaya asid lemak omega-3 yang merangsang fungsi tubuh. Formula ini mengandungi omega-3 daripada salmon yang diternak di perairan Norway yang bersih lagi sejuk dan ikan-ikan lain (makarel, bilis dan sardin) dari Arus Humbolt Lautan Pasifik.

Hubungi Zarini 0192076428

 

Mengapa ianya terbaik ? lihat video dibawah

 

Hubungi Zarini 0182379358 untuk keterangan lanjut

Latest Articles

0 172
Assalamualaikum.. baru-baru ini ada jumpa Doktor sebab tak berapa sihat, doktor pesan kolestrol dalam darah tinggi.. sebab mungkin banyak makan makanan berminyak .. memang...