Tags Posts tagged with "cherating"

cherating

0 1870

Berbangga, sangat berbangga, .Malaysia Mempunyai Resort Termewah Di Asia Haa.. korang percaya tak ? mungkin ada yang pernah dengar dan pernah pergi ke Club Med Cherating.

Club Med ni adalah sebuah resort yang sangat cantik dan mewah. Club Med ni bukan tak popular tertapi tak silap Admin la kan Club Med ni tak terbuka kepada orang luar, maksudnya tak boleh pergi suka-suka je, tapi hanya members sahaja yang boleh menginap dekat resort tersebut, setahu Admin la.

Resort ini mempunyai keunikan dan keindahannya yang tersendiri, panoramanya yang indah, pantainya di jaga rapi pasirnya soalah-olah tidak diusik. Kecantikannya sangat menakjubkan dengan alam semulajadi, banyak hidupan liar, aktiviti yang menarik dan santai. Sesuai untuk keluarga-keluarga yang meminati aktiviti luar.

club-med-cherating-beach
Zen-Space-Club-Med
Pantai-Club-Med

Haaaa tengok lah, Admin tngok dalam gambar pun dah jatuh cinta yang dapat pergi lagi la kan,  untungnya.
Jadi tidak sangka la Club Med boleh menduduki tempat ke 5, resort termewah di Malaysia.

Top 10 Resorts Termewah di Asia:

1. Kurumba Maldives, Vihamanafushi, Maldives

2. Maafushivaru, South Ari Atoll, Maldives

3. Banyan Tree Vabbinfaru, Vabbinfaru, Maldives

4. Club Med Kani, North Male Atoll, Maldives

5. Club Med Cherating Beach, Kuantan, Malaysia

6. Hotel Mermaid & Club, Kalutara, Sri Lanka

7. Centara Grand Island Resort & Spa, Centara Grand Island, Maldives

8. Club Med Bali, Nusa Dua, Indonesia

9. Club Med Bintan Island, Bintan Island, Indonesia

10. Heritage Village Club Goa, Cansaulim, India

SAMSUNG CSC
deluxe-rooms
Haaa kalau korang ada sebarang cerita ataupun info-info yang menarik mengenani Club Med ni, comment la boleh share share story.

1 30675

Tempat makan best di cherating

Cherating terkenal dengan makanan-makanan yang menarik perhatian masyarakat mahupun pelancong.

Masa perjalanan:

– Dari KL dgn Lebuhraya Pantai Timur ke exit jabor (tganu) tu dlm 3-4 jam… 
– dari exit jabor tu tak jauh dalam 20-30 minit je sampai ke cherating…. 
– dari cherating pulak 20-30 minit ke kemaman

 

Salam sejahtera saya ucapkan. harini saya nak cerita tentang makan di Cherating. so agenda utama selain tidur dan lepak dalam bilik adalah makan..kenyang perut makan breakfast yang pelbagai..malam ngan tengah hari pun perut tetap diisi dengan makanan menarik di Cherating..

 

1.warung awang ikan bakar.

warung awang ikan bakar ini memang terkenal dengan ikan bakar dia. sesiapa yang pergi cherating kalau tak singgah ke sini tak puas la bercuti.

selain ikan bakar warung ini juga ada pelbagai makanan seafood dan pelbagai lagi.

WAIB

 

IMG_8867.JPG2

IMG_6760

IMG_7022

2.Warung Pok Su & Mok Su di Peramu

warung ini terkenal dengan seafood disaluti tepung dan digoreng rangup. daripada ikan, ketam ,sotong dan macam macam lagi. selain itu warung ini juga terkenal dengan satar dan otak otak.

P1000611

P1000768_zpsda518738

P1000605_zpsa49df814

3.warung aziz satar

warung aziz satar ini jauh sedikit dari cherating. rugi kalau tak singgah, kalau dah habis bercuti nak balik ke halaman singgah lah di warung aziz satar. warung aziz satar terkenal dengan satar, otak otak, pulut, keropok lekor dan macam macam ada.

IMG_0781

IMG_0788

IMG_0786

IMG_0787

rugi tak cuba makanan makanan pantai timur ni. alang alang bercuti tu terus je singgah mana mana warung di atas tadi. sekian dari saya AMIN :).

 

Apa lagi jom gi booking hotel sekitar cherating. Diskaun serendah 70% jika tempah melalui link saya ni.. Jika x tau cara booking boleh rujuk artikel cara buat booking

agodabanner

0 5090

Tempat Tempat Percutian Yang Menarik Di Malaysia

Sudahkah anda merancang percutian ? Cuti sekolah tak lagi akan datang, para ibu bapa yang ada anak sekolah tu dah rancang ker percutian bersama keluarga anda? Inilah masa yang sesuai untuk bercuti bersama keluarga masing-masing. Berikut adalah 5 tempat yang menarik untuk meluangkan masa semasa cuti 1. VILLA SAMADHI, KUALA LUMPUR villa samadhi, kuala lumpur

Kuala Lumpur: Suite 6.01B, Level 6 (South Block), The AmpWalk, 218 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur T +603 2161 0769 F +603 2166 0604

reservations@villasamadhi.com.my

Booking Melalui Agoda diskaun sehingga 70% . Klik banner dibawah ini:

agodabanner

villa samadhi:

No. 8, Jalan Madge, 55000 Kuala Lumpur, Malaysia T +603 2143 2300

2.LIMASTIGA, UMBAI, MELAKA

limastiga-umbai-melaka-2

Limastiga 
2046 Jalan Bukit Tembakau,
77300 Umbai, Melaka

For Reservation Or Inquiries. Call Us

Tel: (06) 2832082 (office hour)
Fax: (06) 2832082

Booking Melalui Agoda diskaun sehingga 70% . Klik banner dibawah ini:

agodabanner

 

3.SEKEPING SERENDAH, SELANGOR
sekepingserendah

Tel*: 012-324 6552 (Ms Ping) Email: serendah@sekeping.com

Booking Melalui Agoda diskaun sehingga 70% . Klik banner dibawah ini:

agodabanner

 

4.IMPIANA RESORT, CHERATING

impiana

TEL: +60 (9) 581 9000 TOLL FREE: 1800 88 8828     

 FAX: +60 (9) 581 9090/9451     

info.irc@impiana.com

IMPIANA RESORT CHERATING
KM 32 Jalan Kuantan/Kemaman,
26080 Pahang Darul Makmur, Malaysia.

Booking Melalui Agoda diskaun sehingga 70% . Klik banner dibawah ini:

agodabanner

5.LAGUNA REDANG ISLAND RESORT, PULAU REDANG

LAGUNA

Laguna Redang Island Resort, Pasir Panjang, Redang Island, Malaysia. Tel: +609-630 7888 Fax: +609-630 7878

Latest Articles

0 184
Assalamualaikum.. baru-baru ini ada jumpa Doktor sebab tak berapa sihat, doktor pesan kolestrol dalam darah tinggi.. sebab mungkin banyak makan makanan berminyak .. memang...