LG Optimus Vu 2 P895 upgrade to Jelly Bean 4.2 or 4.1 . Upgrade P895 to jelly bean. Upgrade Optimus vu 2 p895 to android 4.1. that’s a few words that i always googling for this a few weeks. penat rasenya, tidak ada hasil. Semua result memberi respon yang tidak menepati apa yang dicari. Aku baru beli LG Optimus Vu 2 ni sebab ada offer. Disebabkan bentuknya yang unik dengan 5′ saiz screen nya.. mungkin ini adalah yang pertama sejenisnya dipasaran. Harga offer pun ok, murah dan menepati bujet yang ada ditangan. Terus rembat tanpa membuat sebarang analisis terlebih dahulu. LG Optimus Vu 2 ni datang sekali dengan pen stylus nya, sarung kulit yang berkualiti, Versi android 4.0 ice cream sandwich yang sedap dimakan. Processor quad core 1.5 .. agak menarik jugak. Itu pun salah satu sebab aku beli model ni. kelainan tu juga penting..

optimus-vu-2

Pengalaman menggunakan LG Optimus Vu 2 dalam 4 5 hari ini agak menarik. Paparan antara mukanya agak cantik dangan live background yang sentiasa bergerak dengan dedaunan yang jatuh di permukaan air.. huhu.. cantik tapi semestinya cukup menggunakan kapasiti bateri yang tinggi. Software pun banyak juga boleh install.. tapi malangnya app Google Now hanya dapat diinstall di android versi Jelly Bean. Nanti aku review aplikasi Google Now ni.

2013-06-15-07-42-15

2013-06-15-07-45-49

 

I have rooted LG Optimus Vu2. Aku telah berjaya meng Root kan LG Optimus Vu 2 dengan jayanya . Jika ada permintaan aku akan buat artikel step by step untuk root this device. Itu pun setelah penat mengolah dan membuat kajian lanjut.

Root sudah berjaya. namun untuk upgrade ke jelly bean sekurang-kurangnya versi 4.1 masih tidak dapat diselesaikan. Tiada developer yang berjaya menyelesaikan masalah ini. Nak harapkan pihak LG mungkin ntah tahun bila mereka nak annouce upgrade ini. LG telah mengeluarkan model yang agak serupa dengan model P895 ini iaitu model F100 dan F200 .. so model lama mungkin tidak dipandangnya lagi.. huhu..

Berikut adalah website yang aku follow untuk mengetahui perkembangan terkini versi ini:

 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2055272&page=7

 

 

 

Owner inter4web.com. Online Businessman.

3 COMMENTS

Leave a Reply

CommentLuv badge