Kena Scam Di Mudah.My Scam Internet

Admin tahu cerita ni baru-baru ni ramai dah yang selalu mengadu kena scam, dan sekarang semua dah pakat tak ambik kesah sebab itu dah jadi kebiasaan kepada orang yang jual barang dekat mudah.my. Jadi kalau korang dapat whatapp daripada sesiapa yang berada di luar negara jangan percaya la, dan kebanyakan nya diorang bagitahu dari pada UK, France, Amerika.

Admin tahu ramai yang pernah kena, mereka akan whatapp dan tanya pasal harga, mintak no acc dan alamat sebagainya. Yang peliknya mereka tidak pun tanya mengenai kondisi barang dan semua pasal barang.

Taktik yang digunakan untuk menipu penjual-penjual di Mudah.my adalah sama. Mereka akan menghantar email melalui portal mudah. Kemudian akan menawarkan harga dalam USD. Bila kita dah lihat kepada USD, pastilah kita teruja sebab diorang akan tawar harga tinggi, lepas tu bila di convert kepada duit Malaysia jadi 3 kali ganda lagi mahal. Lepas tu, mereka akan keluarkan satu bank statement. Bank statement daripada bank antarabangsa. Dalam statement bank tu, mereka dah buat pembayaran dan suruh kita postkan barang ke alamat yang mereka bagi. Kepada mereka yang tak ada online banking ni mungkin susah mereka nak perasan. Sebab kita tak boleh nak tengok transaction history. Sebab sebelum korang post barang tu, korang kena makesure duit dah ada dalam account.

Satu lagi taknik adalah, mereka akan contact korang dan discusse mengenai harga lepastu diorang selalunya akan tawarkan harga yang berlipat ganda, untuk buat segala urusan dengan lebih mudah dan cepat, mereka beritahu akan bank in duit itu pada awal pagi esoknya. Mengenai barang pula, scammer akan beritahu bahawa akan ada agent yang akan datang kepada korang dan ambil barang, agent akan datang selepas duit di masukkan ke account anda… Korang mesti macam WOWW duit dah masuk duluu barang tak ambil lagi..

Itu Semua Tipu. Sebab cara penipuan diorang, diorang akan kata bahawa duit telah dimasukkan tetapi tersangkut, sebabnya perlukan bukti bla bla bla.. dan mereka akan kata selepas agent datang berjumpa dengan kita baru duit diluluskan, dengan syarat duit perjalanan agent itu, kita kena bayar dulu. Selalunya mereka akan minta dalam 700 ringgit.

This is his email address: mrfernandojames@hotmail.co.uk
And this is his message smile.gif
We believe that you might have receive the confirmation of the Transfer sum of $550.00 USD sent to you by ( Fernando James ) . If you have not receive the Confirmation email kindly Check through all your email folder’s including the Junk/Spam mail cause the confirmation message may be there due to the fact that it’s an automated email.

Now, we are sending this message to you cause we have been Notified that there is a Item Involve in the transaction, . This Message is to Inform you that the Transfer has been Approved and it will soon be activated and credited into your account.

For us to activate the Money to your account, we advise that you go ahead with the shipment of the Item involve and send to us the shipment Tracking Number for Proper verification because the money has been transfer and approved for you, and its out the buyer account in which the buyer has no means or power to cancel or withdraw back the money.

It’s now safe for you to Ship the Item to this address below:

Name : Oluwasegun Adedayo
Address : 27 Peace Corps Street, Oremeji Mokola, Ibadan.
City : Ibadan.
State : Oyo State.
Country : Nigeria.
Zipcode : 23402.
Tel # : +2348072632570

We await your Quick Reply.

NOTE

We will like you to know that the money has been transfer and approved and it is out the buyer’s account already for you, also we want you to know that the money cannot be cancel or withdraw back by the buyer’s since it has been approved because the payment is sent through a secure process and the buyer already fill he trusted you that you will make the shipment.

For more Info Call us on +44 702 402 4397. Or You Send Us An Email To Our Verification Dept:
managerdepts@accountant.com

Thanks.

Managements.

Standard Life Bank Plc United Kingdom

Ataupun

Status: PENDING……
       
    Dear: *******

This email confirms that Miss helen has sent you (16,700.00MYR). Miss helen has requested that an additional payments of 700.00MYR) tagged “agent fee. View the details of this transaction here: 

 Please find the necessary Payment Details below

Transaction Summary

Transaction ID: 4X56274BHE1267514M

Transaction Date: 30/06/2015
 
Western Union Charges:80MYR

Item Price- (16,000.00MYR)

Shipping & agent 
(includes any seller agent fees and insurance fees)
(700.00MYR)
Shipping Insurance (optional):–

Total: (16,700.00MYR)

The fund will be release in cash to the account below, Please verify that the account info (As entered by the sender) are correct: 
 
Account Holder Name: ******
Bank Name: CIMB BANK
Bank Address: malaysia
Bank Account Number: *******76***23
Contact Number: +60 19*******
Country:  malaysia
Merchant: owner
Email: ***********

Agent Address:

Firstname: blessing
Lastnsme: Olawale
City: ijebu
State: Osun State
Zipcode: 23402
Country: Nigeria
Security Question: When
Security Answer: Today
 
Address Status: Confirmed.

Please note:
We wish to inform you that Miss helen made his intentions known to us that he will like (700.00MYR) to be sent to the recipient’s address above via Western Union money transfer. The total sum of (16,700.00MYR) will be credited into your account as soon we receive the necessary Western Union Money transfer details from you.                                                                                            
 
*DATE OF TRANSFER*
However, bank of england concludes and transfers payments to your local bank, 24hours after the shipment is being verified.
 
 ………………….. Designed To Serve You More Better !!!
We are sorry for any inconvenience this may cause you.
Thank you for dealing with us!!
The Bank Of England Customer Protection Service.

Kalau korang dapat inbox macam ni, jangan la layan sebab ini semua tipu. Siapa tak sukakan, barang jualan kita ada orang nak beli dengan berlipat ganda.

NO COMMENTS

Leave a Reply

CommentLuv badge