Semalam aku and the gang sempat try Chatime di Jalan genting Klang. Dah lama nak try, selalu nampak orang minum disitu. Chatime adalah kedai francise yang agak berkembang pesat di Malaysia. Asal Syarikat Chatime adalah dari Taiwan dan telah berkembang dengan pesat di seluruh Malaysia. Apa yang sedap di Chatime ni? Bagi aku “black pearls” dia yang sedap, biji-biji hitam macam kuih kuaci yang kecil dan kenyal memang asyik kalau kunyah.. hehe .. dan dimasukkan dalam air yang anda pilih. Jenis air di Chatime memang banyak pilihan.. dekat 100 aku rasa.. boleh pilih..

 

Ni air pilihan aku.. Strawberry Milk Shake + pearl.. gambar diatas bersaiz sederhana (medium) .. harga RM6.90 .. lihat yang hitam-hitam dibawah tu adalah pearl yang dimaksudkan.

 

Dibawah gambar-gambar air minuman lain yang terdapat di Chatime..

Lemon Yogurt + Pearl

 

 

 

 

 

Strawberry Puding + Pearl  Medium = RM 7.90 .. mahal skit dari Strawberry MilkShake sebab ada puding didalamnya.

 

Dah selesai minum..  Straw lebih-lebih tu nak bawak balik rumah

 

 

 

 

Suasana di Chatime di Jalan Genting Klang ..

 

Gambar orang sedang menunggu giliran minuman siap. Ada nombor giliran lagi diatas tue.

 

Siputhijau – Chatime Malaysia’s chief executive officer Bryan Loo, 26. Waa.. muda2 lagi dah jadi CEO company yg agak besar mcm ni..

SIMILAR ARTICLES

7 COMMENTS

Leave a Reply

CommentLuv badge