Saya percaya ramai yang tahu tentang Agoda. Agoda memang terkenal dengan penempahan hotel secara online. ianya memudahkan pelanggan yang ingin bercuti semasa cuti persekolahan dan sebagainya. Mai sini saya tunjukkan Cara buat tempahan hotel di Agoda.
Mesti ramai yang tidak percaya tentang menempah hotel di website menggunakan kad debit atau kad kredit memang cukup mudah dan selamat. Mungkin ramai masyarakat yang risau terhadap penipuan di website menggunakan debit card. Namun di Agoda segalanya cukup selamat dan cepat.
Lebih 500,00+ hotel, villa dan apartment yang boleh di tuju di Agoda. Hanya perlu buat carian lokasi seterusnya klik book.
Yang paling best setiap kali anda buat tempahan hotel di Agoda anda akan menerima point. Dan point yang terkumpul kelak anda boleh tukarkan dengan bilik hotel secara percuma.
Agoda1
Mula-mula anda perlu melayari website agoda.com
Jika anda mahu, anda boleh daftar akaun anda dengan klik link Daftar Sekarang. (Anda boleh daftar kemudian selepas buat carian hotel)
Agoda3
selepas itu anda perlu mengisi butir butir tentang anda.
Agoda2
Setelah siap sign up, agora akan menghantar butiran di email anda. anda perlu memasuki email dan klik pengesahan untuk membuat book hotel.
cara cara penempahan hotel di agoda:
Agoda5
anda perlu klik semula laman utama agoda. Kemudian masukkan destinasi mana yang anda ingin pergi. anda perlu masukkan nama destinasi kemudian dekat daftar masuk tu key in tarikh anda ingin pergi dan berapa malam. Seterusnya klik CARI! So, agoda akan cari hotel-hotel yang sesuai untuk korang pilih.
Agoda6
Bila anda telah klik CARI, akan keluar lokasi-lokasi berdekatan dengan destinasi anda.
Agoda7
ini adalah senarai hotel yang telah agoda syorkan kepada anda. anda perlu mencari hotel yang bersesuai dengan minat anda. anda perlu lihat yang sebelah kanan ada mengatakan, “Baik 7.4, Bagus 7.1, Baik 6.9” …. itulah adalah permarkahan yang diberi kepada setiap hotel berkenaan. So, silalah pilih yang dia cakap, baik, bagus dan cemerlang dengan point yang tinggi.
seterusnya, kita pilih hotel mana yang berkenan di hati dengan kadar rege yang kita mampu. anda lihat di kadar bayaran … “MYR160, MYR240 … MYR300”. ianya harga belum di tambah dengan cukai.
Agoda8
setalah anda klik hotel kesukaan. akan keluar frontpage seperti diatas atas. andajuga Boleh tengok rege. jika anda tidak berpuas hati anda boleh tengok di review.
Agoda12
ini adalah review yang telah saya buka. anda boleh pilih yang mana bersesuaian dengan minat anda.
Agoda9
setelah anda berpuas hati anda akan pilih berapa orang dan serta sarapan. harga akan dikeluarkan mengikut berapa orang dan tambahan bilik. Taxes atau cukai belum di kenakan. jika anda lihat di atas ganjaran iaitu 18point yang anda akan miliki setelah anda book.
Agoda10
Seterusnya, isikan butiran yang berkenaan. anda perlu semak kembali tarikh, tempat percutian, dan sebagainya untuk memastikan tempahan itu betul.
Agoda11
Pembayaran hanya dengan kredit card. anda perlu check email. Agoda akan hantar confirmation status.
Agoda13
Anda perlu check email  selepas buat bayaran. Agoda akan memberitahu bahawa tempahan sedang diproses dan akan hantar baucer hotel dalam masa sejam.
Agoda14
Agoda15
Contoh voucher yang agoda akan emailkan pada anda dalam pdf. PRINT voucher untuk anda bagi pada hotel berkenaan.

setelah anda book dalam masa 3jam anda perlu menghubungi hotel untuk pengesahan.
point juga akan diberikan jika anda review hotel berkenaan.
So… mudah tak Cara buat tempahan hotel di agoda ni.. Mungkin jika pertama kali agak rumit skit. Bagi yang suka travel booking di Agoda cukup mudah dan cepat.

1 COMMENT

Leave a Reply

CommentLuv badge