Fantsasy Premier League 2016.

English Premier League atau BPL akan bermula pada hujung minggu depan pada 8/8/2015. Jadi kepada peminat-peminat bola sepak korang boleh mendaftar dan menyertai Fantasy Premier League untuk menambahkan lagi keseronokkan BPL tahun ni. Fuhh ayat class kau..

Untuk sesiapa yang ingin tahu korang sebenarnya adalah pengurus untuk pasukan korang, jadi korang diberikan duit untuk membeli player tapi korang tak boleh la pakat nak beli borong je, adalah jugak statergi yang korang kena buat untuk beli player tu, kalau nak semua hebat gempak je tak cukup.

Setiap player pulak mestilah ada harga, ada yang mahal ada yang murah so korang kena la ada serategi sikit, tak boleh pakat nak beli je. Player yang mahal adalah player yang perform musim lepas, player yang murah maybe player yang baru orang kurang terkenal. Krang pun kena la predict diorang akan perform tak untuk musim ni.



Jadi korang susun la permain-pemain korang contohnya dekat tepi ni haa..

Pasal point pulak, akan dikira mengikut mingguan. Kalau pemain dalam pasukan bermain, korang akan diberikan markah, okey contohnya “korang ada Hazard dan hazard berjaya menjaringkan 3 gol buat Chelsea korang pun dapat la markah, misalnya satu gol 4 markah korang dapat la 12 markah. Kalau pulak dia dapat  kad merah ataupun kuning markah dia akan ditolak” jadi diorang akan tambah semua markah pemain pemain untuk minggu tu.

Selain korang yang minat bola sepak tengok kosong je game tu, atleast lepas ni korang ada la jugak mata yang di direbutkan. Lepas tu mesti korang layan every game punya.

Dah habis cerita pasal point jadi kalau pembaca-pembaca nak join siput hijau league pun boleh, ni kod dia

Kepada yang belum mendaftar, Anda boleh sertai Fantasy Premier League di link ini FPL

Code to join this league: 903421-286900

1 COMMENT

Leave a Reply