Pulau Samui di Thailand, Pulau ini mempunyai keluasan 228.7 km² dan jumlah penduduk lebih daripada 50,000 orang pada tahun 2008. Pulau ini sangat terkenal dengan keindahan pantainya, air laut dan pasir pantainya yang cantik berjaya menarik pelancong ke pulau ini. Selain itu, Pulau ini adalah pulau ketiga terbesar di Thailand.

Pulau Samui ini sangat ringkas, tetapi mempunyai pelbagai kemudahan dan juga aktivit yang menarik, nak pergi pulau Samui ni you all boleh manaiki bot ataupun kapal terbang, class kan jahh..



Ada pelbagai Aktiviti disediakan, tetapi yang menarik minat Admin adalah Buggy Jumping dia, kepada pengemar buggy jampping ataupun kepada sesiapa yang suka menaikan adrenaline levels sampai jantung nak meletup korang boleh datang ke sini.

Bayangkan korang terjun dari atas, memang free falling lepas tu terus masuk dalam kolam renang yang besar dan dalam. Itulah perbezaan Samui Bunggy jump daripada Buggy jump yang lain,



Fact

Mereka kata Buggy Jumping ini adalah yang termurah boleh di dapati di dunia. Lompatan berharga 1,5000 baht jika di tukarkan RM150 jugak la, tak la murah mana, tapi kata Mark korang akan diberikan discount.  Siap ada jual DVD dengan harga 200 baht 20 ringgit Malaysia dan T-shirt 350 bhat RM 35.

Dengan keseronakan Buggy Jumpping Samui ni, mereka mengagarkan hampir 50 ribu pelanggang yang datang upada setiap tahun. Dengan Crane yang setinggi 50m dan terjun ke dalam kolam renang yang terdalam di Southern Thailand dengan kedalaman 3.5 meters


Video ini untuk memberi cabaran, tengok dulu camne kan.

 

Jadi kalau sesiapa yang meminati cabaran cabaran lasak ni korang boleh datang dan cuma, tapi sebelum ke sana try la Buggy Jumping dekat Malaysia ni dulu ada ja..

Untuk membakar lagi, paling muda yang pernah try buggy jumping dekat sini berumur 13 dan paling tua 71. Perghtt cayaa la, tapi sebelum try tu make sure korang tak ada apa apa sebarang peyakit dan selamat.

Dapatkan diskaun sehingga 60% hotel-hotel di sekitar pulau Samui. Klik disini

NO COMMENTS

Leave a Reply