5 Nasi Lemak Tersedap Kena Cuba Di Area KL

Yang pastinya setiap manusia mempunyai cita rasa berbeza sama ada dari pakaian, gaya dan juga makanan. Tetapi Admin akan Listkan 5 Nasi Lemak yang korang kena cuba di area KL. Gentle memang sedap, buat apa Admin nak tipu. eh ehh..

Nasi Lemak ni kira macam makanan tradisi la, makanan tradisi Malaysia, bukan sahaja Melayu, Cina, India malahan sudah menjadi kegemaran pelbagai bangsa di pelusuk Malaysia ni. Woww.. Orang Malaysia mesti pernah try punya la, sedap memang sedap.

Nasi Lemak biasa lah di masakkan dengan santan daun pandan, tetapi mesti ada perbezaan dia. Apa yang berbeza ? cara nak masak Nasi Lemak tu. Itulah yang membezakan rasa nasi tu, selain tu lauk dia.. Kalau nasi sedap lauk sedap baru cam gini haaa.. *Thumb Up*

Jadi 5 Nasi Lemak ni, memang sedap dan terkenal di Area KL.

1. Nasi Lemak Tanglin

SiputHijau-Nasi-Lemak-Terbaik
Kedai Nasi lemak ni memang Champion, kedai dia simple habis. Nasi Lemak Tanglin ni di warisan sebab pertama di hidangkan pada tahun 1948 lagi. Tetapi, rasanya tetap sama fuhhh sedap sedap, Nasi Lemak Tanglin ni memang menjadi kegilaan buktinya sebelum kedai bukak pukul 7 pagi orang dah mula beratur. Wowww.
Rasa Nasi Lemak Tanglin ni lain dari yang lain rasa nasinya yang lembut, gebu dan unik la. Selain itu, lauk lauk yang dihidangkan pun sedap. Korang kena datang cuba.

Alamat : Gerai no 6, Kompleks Makan Tanglin
Jalan Cendrasari
KL City Centre
Kuala Lumpur
50480


2. Nasi Lemak Village Park


Nasi Lemak Village Park, lain dari yang lain sebab suasana dan tempat makan Village Park ni ala ala Old Town sikit jadi keselesaan itu sudah pasti. Menariknya Nasi Lemak Village Park ni sebab sambal dia ada rasa manis manis sikit, mungkin ada sesetengah orang tak berapa suka tapi bagi Admin memang rasa sambal dia lain dari yang lain dan memang sedap. Lauk dia pun menarik, ayam goreng kulit ranggup dan juicy. Ada pelbagai lagi jenis lauk yang korang boleh cuba.

Alamat : 5, Jalan SS21/37,
| Damansara Utama,
Petaling Jaya 47400, Malaysia

3. Nasi Lemak Panas Warung Rindu
Front

Nasi Lemak Panas Warung Rindu, warang yang cukup simple yang telah pun beroperasi selama 17 tahun. Wow kan ? Berbeza sikit sebab kedai ni dibuka pada pukul 5 petang sampai la 2 pagi, jadi korang boleh makan nasi lemak ni pada malam hari untuk dinner ataupun supper. Cara jualan dia pun berbeza, Nasi Lemak Panas Warung Rindu ni masih menjual Nasi Lemak yang dibungkus kecil dengan harga (RM1 satu). Tapi tak puas punya, sekurang kurangnya mesti bedal 3 atau 4 bungkus. Memang puas hati. Sedap

Alamat : – Jalan 1/112A,
Taman Bukit Angkasa,
Jalan Bukit Angkasa,
Pantai Dalam, Kerinchi, 59200

4. Nasi Le

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

CommentLuv badge